KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 07-03-2024 23:52   Güncelleme : 08-03-2024 03:32

Bir Kitap: Ölüm Oyunu / Agatha Christie

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: ÖLÜM OYUNU / AGATHA CHRISTIE

Bir Kitap: Ölüm Oyunu / Agatha Christie

BİR KİTAP: ÖLÜM OYUNU / AGATHA CHRISTIE

“Ben 'iyiliğe' olduğu kadar 'kötülüğe' de inanıyorum. Var o! Var! Üstelik de çok güçlü!”

Ünlü dedektifimiz Hercule Poirot, tatilini geçirmek üzere, son günlerde oldukça popüler olanKaçakçılar Adası'ndaki Korsan Roger Oteli’ne gelir. Birbirinden farklı pek çok konuğu ağırlamaktadır bu sessiz, sakin otel.

Bu konuklar arasında, ünlü bir oyuncu olan Arlena Stuart Marshall da vardır. Güzel ve çekici bu genç kadın, yakın zamanda evlendiği eşi ve üvey kızı ile tatildedir.

Her şey gayet yolundadır herkes için. Deniz, güneş, adanın harika manzarası... Fakat ünlü dedektifimizin olduğu yerde bir gizem ve cinayet olmazsa olmaz elbet! Kadın konukların biraz kıskançlık, erkek misafirlerin ise hayranlıkla takip ettiği Arlena, bir sabah boğularak öldürülmüş olarak bulunur. Cinayet masası dedektifleri ile birlikte incelemelere başlayan Poirot, bu olayı nasıl aydınlattı dersiniz?

Soluk soluğa okuduğumuz, "evet, tamam katil bu" derken, kesinlikle ters köşe olduğumuz sürükleyici bir eserdi. Hercule Piorot'un ince detayları gözden kaçırmaması, tüm cinayet şüphelisi konukların psikolojilerini iyi analiz edişi ve kıvrak zekası ile harika bir polisiyeydi…

“Ne yazık ki, akıl erkeklerin başını döndürmüyor.”

“Bazı yerler insana cinayete uygun değilmiş gibi geliyor. Burası da öyle...”

“İnsanların olduğu yerde her türlü kötülük vardır.”

“Ama ben, fazla yalan uyduran bir insanın eninde sonunda kendini ele vereceğine inanırım.”

“Eğer evlenmediyseniz suç erkeklerde. Herhalde sizi kandıramadılar. Bekârlığınızın nedeni zorunluluk değil... Bu durumu seçmeniz.”

“Ne olursa olsun, kıskançlık cinayet işlemek için yeterli bir nedendir.”

Editör: Dilek Tuna Memişoğlu 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi