KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 04-12-2022 00:03

Bir Kitap: Kendi Düşen Ağlamaz / Ayşegül Çiçekoğlu

Yazan: İsmail Cuci - BİR KİTAP: KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ / AYŞEGÜL ÇİÇEKOĞLU

Bir Kitap: Kendi Düşen Ağlamaz / Ayşegül Çiçekoğlu

BİR KİTAP: KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ / AYŞEGÜL ÇİÇEKOĞLU 

Kendi Düşen Ağlamaz (Ayşegül Çiçekoğlu)  Hayat bir oyundan ibaret olsa da gerçekte yaşıyoruz. Acı da olsa gelişi güzel de olsa hayat devam ediyor. 

Evlat yetiştirmek zor olmalı bir baba tarafından. Hele ki bu bir kız çocuğu olsa daha da zor olmalı.  Aslında bir babanın bir kızı olmalı onu karşılayabilmeli , sevebilmeli. Evet annesiz yetiştirilen, büyütülen bir kız çocuğu  şımarık olur. 

Nurettin Bey, hiçbir şeyi eksik etmez kızından. Bir eli yağda bir eli balda olan kızının şımarıklığı hoşuna gitmez. Ağır başlı olmasının istemi yanında hayatın zorluklarının farkında olmasını da ister. 

Nurettin Bey, kızına bir ders verir mayetinde Serkan ile iş birliği yapıyor. Sahte evlilikle zor hayatları yaşamasını sağlıyor.  Gelin görün ki işler arapsaçına dönüyor.  

Babasının kurduğu tiyatro oyununa kendisi düştü. Alize'yi, evleneceği kadının hayaliye uzaklaştırdı kendinden. Bir tesadüf ile Serkan tanışıp babasının evlenmesine engel olur. Olur olmasına da kendi düşen ağlamaz duruma düştü. Lâkin yaşadıkları babasının oyunu olduğunu öğrenince ikisinden de intikam alma yoluna girer. Ve Nurettin Bey ile Serkan bu sefer biz ne yaptık, dedirtiler kendilerine. Kendi düşen ağlamaz,  durumuna sarıldılar. 

Yazarın bu kitabında kendimi hep gülerken,  gülümserken gördüm.  Bu da beni epey eğlendirdi. Bir aya yaymam bence yaşanılan  sıkıntılarıma merhem oldu. Kalemi basit gibi görünse de hayata gülümsetiyor. Kışı bahar ediyor.  Kalemin mürekkebi bahar koksun.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi