KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 30-11-2022 17:10

Bir Kitap: Kalp İle Sır / Mecbure İnal Vela

Yazan: Uğur Ukut -BİR KİTAP: KALP İLE SIR / MECBURE İNAL VELA

Bir Kitap: Kalp İle Sır / Mecbure İnal Vela

BİR KİTAP: KALP İLE SIR / MECBURE İNAL VELA

Uzun zamandır elimde olmasına rağmen ancak sıraya koyabildiğim bir kitap. Size kitap hediye edenleri unutmayın derdi bir arkadaşım. Bu kitabı bana hediye eden değerli kişiye de kucak dolusu selamlar. Geç de olsa ona vefa borcumu ödemiş oldum çok şükür.

Yine insanın içsel arayışı üzerine basit bir kurgu üzerinden duru bir dille yazılmış bir kitap. Kendini boşlukta hissedenler de yol gösterip değer katacağına inanıyorum. İnsana eninde sonunda varacağı kapıyı nasıl açabileceğini anlatmaya çalışmış yazarımız.

Ferrasini Satan Bilge kitabındaki avukat gibi dünyaya ait her doyuma ulaşmış doktorumuz da aynı şekilde bir arayışa giriyor. Detaylı bir şekilde iç mücadelesine tanık oluyoruz. Bu mücadelede de çevre şartlarının ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. 

Çıkarılabilen bir diğer sonuç ise iyi şeyleri ertelemeyin, uygun şartları beklemeyin, sevginizi söylemekten çekinmeyin, bütün gayretiniz kaderinizi yaşamak içindir, size verilenlerin kıymetini kaybetmeden bilin başlıklarına sağdırılabilir.

Hayatı neden yaşadığınızda çok nasıl yaşadığımız önemliyse o nedene nasıl ulaşabiliriz sorusuna da cevap arıyoruz doktor Ahmet Emin PİR ile. 

Kitapta özellikle duygular okuyucuya aktarılırken yeteri kadar edebi cümle kullanılmamış ve örneklendirme yapılmamış. Bu da o hissin okuyucuya geçmesini zorlaştırıyor. Aşırı ve yorucu edebi cümlelerle boğuşmayı ben de pek sevmem ama ihtiyaç kadar da bulunmalıydı.

Aslında üzerinde çok fazla konuşulacak bir kitap değil. Çünkü gerek günlük hayatta gerek iş hayatımızda veya insan ilişkilerinde sıkça karşılaştığımız olaylarla örülü basit bir kurgusu var. Hayat tecrübesi yüksek olanların çok iyi bildikleri gençlerin ise yeni öğrenmeye başladıkları şeyler var içinde.
Karakterlerin bir çoğu kusursuz gibi anlatılmış bundan da biraz rahatsız oldum açıkçası.

Nihayetinde insan hikayesi anlatıyoruz bunu meleklerle değil insanlarla anlatmak daha kolay olurdu diye düşünüyorum. 

Kitabın etkileyiciliği de çok artardı zannımca. 
Dilerim kitap hakkında yeterli bir aktarım yapabilmişimdir. Bu yazıyı okuyana faydam olsun isterim. Sözü de daha fazla uzatmadan hoş ve esen kalınız arkadaşlar. Birbirinize kitap hediye edin, size kitap hediye edenleri unutmayın. Sağlıcakla kalın.


 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi