KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 17-01-2023 21:54

Bir Kitap: Gizli Bahçe / Frances Hodgson Burnett

Yazan: Gülizar Ahmedova -BİR KİTAP: GİZLİ BAHÇE / FRANCES HODGSON BURNETT

Bir Kitap: Gizli Bahçe / Frances Hodgson Burnett

BİR KİTAP: GİZLİ BAHÇE / FRANCES HODGSON BURNETT

"Hayatın en tuhaf yanlarından biri, kimi zaman insanların sonsuzadek yaşayacaklarından oldukça emin olmaları­dır."

"Güneş parlıyor... Güneş parlıyor. İşte sihir bu.Çiçekler büyüyor, kökler kıpırdanıyor. İşte sihir bu. Hayatta olmak sihirdir, güçlü olmak sihirdir."

Yazar France Hodgos Burnett'in "Gizli Bahçe" kitabını okuyup bitirdim. Kitap çocuklar için uygun olsa da bence büyüklerin okuması da çok önemli.

Kitapda on yaşında olan huysuz, şımarık Mary Hindistan'dan İngiltere'ye yerleşdiği zaman eniştesi Mr. Archibald Craven'nin Malikanesinde keşfe çıkıyor. 100 odası olan Misselthwaite Malikanesi gizemli bir bahçeye sahip ve uzun zamandı ki bu bahçede hiç kimse olmayıp. Mary Dickon ile birlikte gizli bahçeyi buluyor ve aynı zamanda Malikanede geceler sürekli ağlayıp duran, öleceğini söyleyen Colini bulur. 

Malikanede bulunanlar çok mutsuz, gizli bahçenin bulunması ile çocuklar bir sihir olduğunu anlayarlar, bu sihir Malikane halkının hayatını iyi bir yönde değişiyor. 

Yazar kitapda en çok doğadan, hayvanlardan, çiçeklerden ve doğada olan güzelliklerden 
bahsediyor, en büyük sihirin ise yüce yaradanın eseri olduğunu okuyucuya çaktırmak istiyor. Kitap akıcı bir dile sahip hem de sürükleyici, çocuk kitabı olsa da büyüklerinde okumasını tavsiye ederim. Kitapla ve en büyük sihir olan yüce yaradan ile kalın.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi