KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 02-10-2022 16:38

Bir Kitap: Deryaları Dize Getirenler / Raif Karadağ

Yazan: Ayfer Güney - BİR KİTAP: DERYALARI DİZE GETİRENLER / RAİF KARADAĞ

Bir Kitap: Deryaları Dize Getirenler / Raif Karadağ

BİR KİTAP: DERYALARI DİZE GETİRENLER / RAİF KARADAĞ

TRUVA YAYINLARI' NDAN

 DERYALARI DiZE GETİREN
 isimli eserin yazarı; RAİF KARADAĞ

Kaybetmek bazen kazanmanın yollarını öğretir. Hiç bilmediğimiz kapıları ve yolları gösterir. Yitikliğin ızdırabını pusula olarak kullananlar ileride kazanmanın yollarını da keşfederler.İşte böylesi azim ve inanç ile imkansızı başarmadır; Barbaros Kardeşlerinin öyküsü.

Tarihi gerçekleri kurgulayarak roman türünde yazılan bu kitap, sizi bambaşka seferlere çıkarıyor.

Hiç bilmediğimiz  insanlarla tanışıyorsunuz. Endülüs trajedisinin yaşandığı o dönem  hayatta kalabilmenin mücadelesini veren müslümanların feryadını işiten Osmanlı. Ne yapsa ne etse de elini uzatsa, kurtarsa...
Doğu Akdeniz tamam, ya batı  Akdeniz' e kim nasıl ulaşabilir? Oraları bilen leventler var mı?

Sipahi olan Yakup Bey'in üç oğlu; Midilli Adası'nın Bonava Kasabası' ndan  Osmanlı'nın Kaptan-ı Derya'lığına uzanan  bu hayat hikayesi sadece denizdeki başarılarını değil, aynı zamanda üç kardeşin birbirine olan sadık bağlarını da okuyucuya anlatılıyor.

Roman günümüz Türkçe'siyle akıcı bir uslüpla yazılmış.Hacmi kalın ama gözünüzü korkmasın üç günde okuyabilirsiniz. Elinizden düşeremiyeceksiniz.Tüm savaş sahneleri heyacanla takip ediyorsunuz. Bu arada dönemin siyasi olaylarını da öğreniyorsunuz.

Hızır Reis Barbaros  Hayrettin Paşa; deryaları  dize getirerek Akdeniz'in Türk Gölü haline nasıl dönüştürdüğünü nefesinizi  tutarak  okuyorsunuz.

Tarihimizdeki büyük zaferler tek bir kişiye ait değil o yüzyıldaki kahramanlara da unutmayalım. Onları tanıyabildiğimiz kadar tanımalı ve öğrenmeli...

Raif Karadağ' ın derin tarih bilgisiyle kaleme almış olduğu bu eserde ayrıntılı bilgilere ulaşıyorsunuz. Bu kitabı, "Tarihe meraklı olan." değil herkesin okuması gereken bir kitap olduğu için  tavsiye ediyorum.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi