KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 04-09-2022 17:19   Güncelleme : 04-09-2022 17:35

Bir Kitap: Denizin Tuzu / Ruta Sepetys

Yazan: Gülzar Ahmedova - BİR KİTAP: DENİZİN TUZU / RUTA SEPETYS 

Bir Kitap: Denizin Tuzu / Ruta Sepetys

BİR KİTAP: DENİZİN TUZU / RUTA SEPETYS 

"Kuş efsanelerini bilirdim. Martılar ölü askerlerin ruhlarıydı. Baykuşlar kadınların ruhlarıydı.

Kumrular da yakın zamanda ölen evlenmemiş kızların ruhlarıydı. Benim gibi insanların ruhları için de bir kuş var mıydı?" Ruta Sepetys'in "Denizin Tuzu" kitabını ağustos ayı okuyup bitirdim.

Kitapta İkinci Dünya Savaşında yaşanan acı olaylardan söz ediliyor. Savaşın sonu yakında olsa da binlerce mülteci özgürlüklerine kavuşmak için Wilhelm Gustloff gemisinde yolculuğa cıkarlar.

Kitapta Joana, Florian, Emilia, Alfred isminde kişilerin hikâyeleri anlatılılıyor. Joana, Florian, Emilia, Alfred her biri kendiliğinde korku, suçluluk, kader ve utançdan kurtularak özgürlüklerine kovuşmanın peşinde.

Mülteciler hem Nazilerden hem Ruslardan kurtulmak için çok zor bir yolculuğa baş vururlar. Ama Wilhelm Gustloff gemisi Rusların saldırısına uğrar ve gemi batmaya başlar.

Kahramanlarımız ölecekler mi yoksa kurtulacaklar mi? Korku, suçluluk, kader ve utanç kahramanlarımızın peşini bırakacak mı?

Eger Titanik gemisi acıklı hikâyesi ile tarihde iz bırakdıysa, Wilhelm Gustloff gemisi on bin kişinin ölümüyle tarihe ses saldı.

En çok severek okudugum kurgu İkinci Dünya Savaşından bahs eden kitaplar, sevgili kitap dostlarım sizin de ilginizi cekdiyse o zaman Ruta Sepetys'nin "Denizin Tuzu" kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi