İNCELEME - ARAŞTIRMA
Giriş Tarihi : 16-05-2023 14:40

Bir Kitap: Defter / Nicholas Sparks

Yazan: Gülizar Ahmedova -BİR KİTAP: DEFTER / NİCHOLAS SPARKS

Bir Kitap: Defter / Nicholas Sparks

BİR KİTAP: DEFTER / NİCHOLAS SPARKS

"Boğulmakta olan hiçbir insan, son soluğunu hangi su damlasının durduracağını bilemez."    "Sessizlik kutsaldır. İnsanları yakınlaştırır, çünkü yalnız birbirilerinin yanında rahat olanlar konuşmadan otura bilir. Büyük bir paradokstur bu."

Yazar Nicholas Sparks'ın "Defter" kitabını okuyun bitirdim. Önce bunu söyleyim ki kitabı okuduğum zaman çok etkilendim, gözyaşlarımı tutamadım. "Defter" kitabı bir Leyla ve Mecnun tadında aşk hikayesi. Kitapta 20 yaşlarında iki genç Noah Calhoun ve Alison Nelson bir yaz tatilinde karşılaşır, tanışıyorlar.

Tatili birlikte geçiren iki farklı sınıfa ait olan  gençler sonunda ayrılıyorlar. Alison'nun annesi gençlerin evlenmelerine karşı cıkıyor ve Noah'ın yazdığı mektupları kızı Alison'dan saklıyor. Noah Alison'a bir türlü ulaşamıyor ve ikinci Cihan Savaşı'na katılıyor. Başka biri ile nişanlı olan Alison düğününden önçe savaştan geri dönen Noah'nı ziyarete gider.

Alison ve Noah yeniden birlikte olacaklar mı? Alison neden düğünden önçe Noah'nı görmeye gider. Alison'nun Noah'nın yazdığı mektuplardan haberi olacagi mı. Bu sorulara cevap bulmak için yazar Nicholas Sparks'ın "Defter" kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Nicholas Sparks'ın kalemi ile ilk dafa "Defter" kitabı sayesinde tanışdım ve okumak keyif verdi, kitap çok akıcı dile sahip.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi