KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 20-03-2023 17:15   Güncelleme : 20-03-2023 17:25

Bir Kitap: Cinayetler Oteli / Agatha Christie

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: CİNAYETLER OTELİ / AGATHA CHRİSTİE

Bir Kitap: Cinayetler Oteli / Agatha Christie

BİR KİTAP: CİNAYETLER OTELİ / AGATHA CHRİSTİE

Yaşadığımız büyük acı ve sıkıntılı süreci biraz daha katlanabilir kılmak adına tek teselli kaynağım kitaplara dönmeye çalıyorum birkaç gündür. Anlamakta zorluk çekip aynı sayfayı tekrar tekrar okuyor olsam da okumaya çabalıyorum. İki hikayeden oluşan bir Agatha Christie kitabını azda olsa yorumlamaya çalıştım. Umarım becerebilmişimdir. 

İlk hikaye. Bertram Oteli. Eski mimarisi ve dokusunu muhafaza eden, ağırladığı misafirleri ile geçmişi yaşatan bir otel. Burada konaklayan farklı insanlar. Bir peder, emekli bir albay, Amerikalı bir çift, hayatı maceralarla dolu bir kadın, annesinin onu iki yaşında terk ettiği ve vasisi ile oteli ziyaret eden genç bir kız, otelin kapıcılığını yapan eski bir asker. 

İşlenen bir cinayet, otelin bu eski dokusu arkasında gizlenen sır ve elbette bunları çözen, bir rastlantı sonucu otelde olan Jane Marple.

İkinci hikaye. Eski ve ilginç bir mimariye sahip olan, çevre halkınca Greenshow'un Deliliği adını taşıyan bir ev. Ailenin son mirasçısı Bayan Greenshow, kahyası ve bahçıvanı ile yaşadığı bu evde öldürülür. Yine müthiş yaşlı Jane Marple'in ön görüleri ile çözülen bir cinayet.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi