KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 19-09-2022 18:02

Bir Kitap: Bizimle Başladı Bizimle Bitti / Collen Hoover

Yazan: Gülzar Ahmedova - BİR KİTAP: BİZİMLE BAŞLADI BİZİMLE BİTTİ / COLLEN HOOVER

Bir Kitap: Bizimle Başladı Bizimle Bitti / Collen Hoover

BİR KİTAP: BİZİMLE BAŞLADI BİZİMLE BİTTİ /  COLLEN HOOVER

"Kötü insan diye bir şey yoktur. Hepimiz bazen kötü şeyler yapan insanlarız.”

"Hepimizin içinde biraz iyilik ve kötülük var."

"Hayat seni alt üst ettiğinde ne yapman gerektiğini bilmek ister misin? Yüzmeye devam et."

Yazar Collen Hoover'in kalemi ile sıcak Ağustos ayında "Bizimle Başladı Bizimle Bitti" kitabını okuyup bitirerek tanıştım. Kitabın baş kahramanlarından biri olan Lily'nin hayat hikayesi kitapta anlatılıyor. Lily on beş yaşındayken o sıralar on sekiz yaşında olan ve sokaklarda yaşamaya mahkûm olan Atlas adında bir oğlana yardım eder.

Soğuk kış aylarında Atlas'ı donarak ölmekten kurtarmak için Lily, Atlas'ı evlerine götürerek saklar. Ne yazık ki bir gün Lily'nin babasına denk gelirler. Lily'nin babası Atlas'a şiddet uygular, bundan sonra Atlas ve Lily'nin yolları ayrılır. Lily yıllar sonra Atlas ile karşılaşdığı zaman artık Doktor Ryle ile evli, hamile bir kadındır. Lily kocası Ryle'dan şiddet görür ama her zaman kocasına hak verir, tıpkı annesinin yaptığı gibi...

Lily annesinin yaşadıklarını yeniden yaşamaktadır. Lily hayat mücadelesinde çocukluk aşkından vazgeçecek mi yoksa Atlas ile birlikte yüzmeye devam edecek mi? Bu soruya cevap bulmak için yazar Collen Hoover'in "Bizimle Başladı Bizimle Bitti" kitabını okumanızı tavsiye ederim sevgili kitap dostlarım. Kitapla kalın. 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi