KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 23-04-2022 21:44   Güncelleme : 17-08-2022 00:43

Bir Kitap: Benim Adım Hayat

Yazan: Betül Nur Güney - BİR KİTAP: BENİM ADIM HAYAT / SÜNDÜS ŞAHİN

Bir Kitap: Benim Adım Hayat

BİR KİTAP: BENİM ADIM HAYAT / SÜNDÜS ŞAHİN 

Benim Adım Hayat

Elimde görmüş olduğunuz "BENİM ADIM HAYAT" isimli eseri okumuş bulunmaktayım. Yorumumdan önce Sündüs Şahin hanıma çok teşekkür ederim. İyi ki kalkışıp yazmış ve bizlere sunmuş. Sündüs hanıma, yürekten teşekkür ve naçizane tebrik ediyorum. İyi ki okudum. Çok çok beğendim ve farkına vardım...

Kitabın arka yazısından başlamakta fayda görüyorum ki hitap edilen kitle isabet olmuş. Özellikle hevesi kursağında kalan kesime dahil olabilirim. Keza kitabın konusunu öğrendiğimde; tıp okumak isteyip okuyamayan bir Hayat'ın mücadelesi söz konusuydu...

Kitabı okurken hepimizin hayatında acizlikten saldırganlaşan zulmeden Osman Ağa, çok sevip kurtarmak için çırpınan bir Cemal, çok doğru düşünüp iyi niyet taşırken bir anlık şiddetli duyduğu öfkeden ötürü kaybeden ve pek tabii bir ömür öfkeden daha ağır acı çeken bir Emre olmuştur. 

Kitaba başladığınızda zor bir hayat yaşarken bir de gördüğü zulümden, haksız yargılardan ötürü Bahar için gözyaşlarınız akabilir. 
İlerleyen bölümlerde ise bambaşka zaman ve mekanlar zihninizi tam kararında değiştirip yüzünüzde tebessümlere sebep olabilir. Bu noktada yazarımız verdiği duyguyu çok iyi ayarlamış. Öyle olmalı ki bir solukta okunup bitirilecek bir kitap. 

Elimden hiç bırakmak istemedim ve her bölümde sonra ne olacak dedim. Hatta bir tahmin dahi oluşturdum final için ama tutmadı ve ona da ağladım. Sevinçten mi üzüntüden mi siz göreceksiniz. 

Kitabın tek bir konuyu işlemediğini size ayrıca belirtmek isterim. Yetimhanelerin olası durumlarına dahi değinmiş Sündüs Hanım. Bu konu sayesinde bir yazı yazmaya dahi karar verdim. O kadar içime işledi yani.

 

Bir köy hayatına bir şehir hayatına bakakaldım kitapta. İkisinde de olabilen korkunç yüzler ve çok daha fazlasını bu kitapta görebilirsiniz. İçeriğini açıklamadan sizlerin de alıp okumasını isterim...

Ancak son yorumum şu şekilde; nasıl bir finalle bitti... başka sayfa yok mu?

Admin

 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi