KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 26-03-2023 19:22   Güncelleme : 26-03-2023 19:31

Bir Kitap: Abum Rabum / İskender Pala

Yazan: Mutlu Akçay -BİR KİTAP: ABUM RABUM / İSKENDER PALA

Bir Kitap: Abum Rabum / İskender Pala

BİR KİTAP: ABUM RABUM / İSKENDER PALA

ABUM RABUM "Büyük Baba" evet Mezopotamya uygarlıklarının dilinde ki anlamı ... Namı diğer Hz. İbrahim...  

MİT CIA MOSSAD üçgeni içerisinde geçen Roma Kudüs, İstanbul'u içine alan bir polisiye.
CIA'nin üzerinde bulunan bir güç "Grup kardeşlik" locası , MOSSAD'ın bile başına bela olmuş Siyonizmin nirvanasi olan Zelotlar.  

Ortak ata İbrahim'den kalan ve ele geçirilmeye çalışılan bir miras, şifre. Birlikte ele geçirmeye çalışırken  birbirlerinden saklı ekstra ele geçirme çabasında istihbarat teşkilatları.

Zelot grubunun en çalışkan en hırslı en gözde kadını ZARA. Tam bir teşkilat kadını. Zelot için Yahudilik için yapmayacağı şey yok. Ancak taa ki kendisinin bir Filistinli Müslüman ailenin çocuğu olduğunu ve ailesinin Zelotlar tarafından katledildiğini, bebek iken kaçırılıp zelot için yetiştirildiğini anlayıncaya kadar. Peki bu fanatik Yahudi kadın aslında Müslüman ailenin çocuğu olduğunu öğrenince teşkilat liderleri ile neler yaşıyor?

Konu Hz. İbrahim'se Nemrut'tan ve Adıyaman'dan bahsetmemek olmaz tabi. Bulunan şifre ile mirasa hazineye ulaştıkları an neler oluyor neler yaşıyorlar?
Peki Japon emniyet görevlisinin bu kişilerle ne alakası olabilir ve neden teşkilattan bazı kişileri öldürme hakkını kendinde bulur?

Mezopotamya tanrılari sin (ay tanrısı) İştar Tanrıçası namı diğer Venüs, Yunan'daki Afroditin ta kendisi ve en büyük tanrı Marduk. 
En büyük ana tanrıça Semiramis'in oğlu Marduk ana oğul ikonu ve Hristiyanlıkta ki Meryem İsa ikonlarının birbirleri ile olan bağlantısı.

Vatikan'ın hain planları ve kapalı kapılar ardında çevirdiği dolaplar ve ondan geri kalmayan MOSSAD , MOSSAD'a bile illallah çektiren Zelotlar.

Peki miras kimin hakkı ...?

Alın ve okuyun efendim. 500 sayfalık bir polisiye roman. Adeta bir zaman yolculuğu içinde bulurken kendinizi sanki bir an karşınızda Hz. İbrahim'i görecek gibi bazen Nemrut'un arkanızdan geleceği hissini Hacer'in çöllerde ki çaresiz haykırışlarını duyar gibi olacaksınız .

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi