ETKİNLİK
Giriş Tarihi : 22-10-2022 19:46   Güncelleme : 22-10-2022 19:55

Ben Dünya

Yazanlar: Ayfer Güney - Hakkı Yıldıran - Elmas Tunç - Nevin Bahtişen - Ümmügülsüm Hasyıldırım - Facebook Truva Kitap Kulübü etkinliği. 5 Yazar 1 Öykü.

Ben Dünya

BEN DÜNYA 

Merhaba,
ben Dünya. Bu ismi bana üzerimde yaşayan insanoğlu vermiş. Canlı hayatının var olduğu tek gezegenim.

Kainat' da tek başımayım... Öyle kendi etrafımda dönüp duruyorum, Ay'la beraber. O bana en yakın gezegen. Benden oluştuğu tahmin ediliyor.

Güneş etrafında da diğer gezegenlerle dönüyorum.Kendime çizilmiş kader yolumda ilerliyorum ama her defasında başa dönüyorum.

Başka yıldızları da  görebilsem de hepsi çok uzakta...

Öyle yalnızım ki çok sıkılıyorum o zaman deprem oluyor, içime ata ata en sonunda öfke patlaması oluyor. Lav  ateşleri dışarı çıkıyor, yanardağlar püskürüyor. Hüzün ve melankoli, fırtınalara sebep oluyor.

İçimde hem cevherlerim hem de cehennemim var. Cennetten kovulanların sürgün yeriyim. Bir nefeslik durak, belki de oyalanma yeriyim. Yalancının tekiyim. Kimleri aldatmadım ki güzelliğimle? Üstüme üşüşenlerin ağzına bir kaşık bal çaldım. Ölümü unutuverdiler.

Derdi dünya olanın tul-i emeliyim. Dağlarım kaldıramazken emaneti; imtihanı sırtlanana ne demeliyim?

Doğrusu acelecidir insan ve hatta nankördür. Dünya dediğiniz zaman altı üstü bir gündür.

Oysa insanlar dünyaya neden geldiğini, bu hayat onlara neden verildiğini bir anlasa. Olmuyor... Görmüyorlar... Hırsından çıkar müptelası olmuşlar. "Ben" demekten insan olduklarını unutmuşlar. Birbirini neredeyse çıkar uğruna öldürecekler. Hani kardeşçe yaşayacaklardı?

Ha bir de çok pisler. Çöplerle öyle kirletiyorlar ki benim dengemi bozuyorlar. Plastik atıklar, kimyasal atıklar, arıtma sistemi olmayan fabrika atıklarıyla tüm dengemi bozdular. Sonra da "Depremler oluyor,  tsunamiler, çığlar," diye hayıflanıyorlar. Beni bu kadar kirletirlersen, ben ne yapabilirim? Ben temiz bir dünya olarak yaratıldım. Yaradılış gayeme aykırı davranamam. 

Yalnızlığım insanoğlunun sorumsuzluğundan. Kardeş kavgası, çıkar kavgası, koltuk kavgası. Bıktım. Oysa öyle güzel ve huzur vericiyim ki kavga etmekten göremiyorlar, Yazık.

Ben bu insanoğlundan küstüm; tembel, miskin yaşıyorlar; "Sıkılıyorum." diyorum bana arkadaş bulun diyorum ama nafile... Cezalandırıyorumda bunları; sıcak alevler mi dersiniz, topraklarını sarsıp ters çeviriyorum biraz korkuyorlar sonra unutup gidiyorlar. Uyanık olan bir avuç insan, fellik fellik uzay boşluğunda cirit atıyor; 'başka nerede yaşam var?' diye. Ay senin, Venüs benim dolanıyorlar, ha bir de Mars var. 24.5 saat sürdüğü, bir günü benim gibi  bir buçuğu fazla. Ben söylüyorum en güzel hayat bende..

Dengemi bozan sizsiniz. Bundan sonra başınıza geleceklerden ben mesul değilim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi