DENEME
Giriş Tarihi : 18-08-2023 16:07   Güncelleme : 18-08-2023 16:25

Başarı / Kemal Tekir

Yazan: Kemal Tekir -BAŞARI

Başarı / Kemal Tekir

BAŞARI

Başarı; başladığı işi sonuca ulaştırmak, tamamlamaktır. İnsanların hayatta ulaşmak istediği hedefler, hayaller; işinde, mesleğinde yükselmek istediği konumlar vardır. Seçtiğimiz hedeflere ulaşmak için hedefimizin gerçekleşeceğine dair iman derecesinde inanç, özgüvenli olma, hedefe odaklanma, adım adım planlı, programlı çalışma, kararlılık, sabır ve istikrar gibi faktörlere ihtiyaç vardır.

Başarıya giden yolda atılacak ilk adım çok önemlidir. İlk adımı ertelemek, ötelemek, savsaklamak başarıyı sabote eder. Sabır; boyun eğmek değil, yapılan işe saygı göstermektir. Yaşadığımız evler, tuğlaların sabırla üst üste konmasıyla ortaya çıkar. Yazarlar kitaplarını sayfa sayfa yazarlar.

Besteciler eserlerini nota nota oluştururlar…
Başarıya giden yolda hayat önümüze engeller, zorluklar, sorunlar çıkarabilir. Önemli olan bunları aşma konusunda ilkeli, kararlı, tutarlı, azimli olmak; pes etmemek, yılgınlığa kapılmamak, yere düşsek bile ayağa kalkarak hedefe doğru emin adımlarla ilerlemektir.

Toprağa atılan tohumun belli bir süre sonra çatlaması, yeşerip filizlenmesi, toprağa tutunması, yeryüzüne çıkıp dallanıp budaklanması, çiçek verip meyveye dönmesi, “başarı” olgusuyla ilgili önemli dersler çıkaracağımız bir süreçtir. 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi