DENEME
Giriş Tarihi : 20-06-2022 18:49

Baba...

Yazan: Gülsüm Berk - BABA...

Baba...

BABA...

Çocuğu olan beylerin değil baba gibi babalık yapan erkeklerin günü kutlu olsun.

Sırf annesi ile anlaşamayıp  dağılan yuvalarda kendi çocuğu köşelerde yorgan ısırarak ağlıyorken başka babaların evlatlarını en iyi okulda okutmak babalık değil evlat için katillik olur. Sırf güzel ya da yakışıklı diye evladını yok sayanların da günü kutlu olmasın...Öyle babalar tanıyorum ki kızının saçını tarayan onun hatırı için anlaşamıyor olsa da annesi ile iyi geçinmeye çalışanlar var...

Öyle babalar da var ki evladının yaşını bilmeyen.
Ne ana ne de baba olarak özellikle erkek olarak kimse sahip çıkamayacağı kadına sebep olmasın .

Anne ya da baba hiç olmasın. Senin egonun tatminini hiç bir evlat babasına sarılmadan başka çocuklara imrenerek geçirmesin. Evlilik sabır işi, kimse dört dörtlük değildir.
Biraz tartıştım diye ev terk edilmez.Annem anlatırdı da " Ah! Ah şimdiki kadınlar bir gün katlanmaz."
Babam öleli yıllar oldu da hâlâ ceketi kapının arkasında asılı.

Bu kadın onursuz muydu da katlandı onca şeye...
Elbette onun da canı yandı ağladı ama sırf bizler elin elinde sefil olmayalım diye sabırla dayandı... Açlığa yokluğa her şeye direndi. Çocuğu olan beylerin değil,baba gibi babalık yapan erkeklerin günü kutlu olsun.

Bu gün "eskiyen eş"diye bir tabir var. Eski sevgili, eski karı...yahu sevmişsin neyi eskir yeni olabilirsin ama sen de elin eskisi olmadın mı da bu mantıkla sevgiyi emeği onca şeyi bir kalemde silip eskidi bitti, diyebilirsin ...Bu zamanda anneler internet başında çocuklar sağda solda ne yaptığından bihaber babalar ise hak getire ama elinin nasırı ile alnının teri ile rızık peşinde koşan babalar var. Ayakları gün boyu çalışmaktan şişmiş yorgun ve üstelik evin annesine bir türlü kendini beğendiremeyen ve daima hep çoğunu isteyen kadınları  çok merak ediyorum; babaları Sabancı'nın torunu mu da tüm eşya erkekten  tüm mobilya erkekten, araba erkekten, ev erkekten, 
altın erkekten, yeme içme finans erkekten.

Sen nesin evin süsü mü bu konuda hemcinslerimin dağları delmesi gerekirken bir de eve gelen adama sofra kurduran onu makinaya dizdiren üzerine de ayağına kahve yaptıran ..Allah aşkına sen nesin o evde  ya da neden akşama kadar o evdesin  ya da o adam niye bir hayat kurdu kendine? Üstelik bunu da "ben kocamı  eğittim" yahu hayvan mı bu eğitilsin?

Günümüz beylerinden beklentimiz; saygı, sevgi olsun ama kukla olmasın.  
Hiç bir kadın sırf bu adam beni seviyor diye de saçma sapan şeyleri bu adama "seni terk ederim" korkusu verip dayatarak yaptırmasın.Hayat madem müşterekse senin ayağına masaj yapıyorsa sen de yapacaksın.

Evde işe yardım ediyorsa sen de finansa yardım edeceksin. Evlendiysen kocanı köle yapmayacaksın krallar gibi davranıp kraliçe gibi yaşamayı da bileceksin ...Ha bebeğin altından bez alanlar duşa yardım edenler var bunlar da harika şeyler çünkü ortak dünyaya getirdiğin bir canlıyı eşit şekilde yapmakta bir sakınca yok lakin sabah işe gidecek adama ama ben "anneyiiiimmm" diye de sabaha kadar beşik sallatıp ,beşiğin üzerinde uyuyan adamı da "Bu da benim ikinci bebeğim"diye duruma koymak annelik olamaz bu, adamın hakkına geçmektir .. Kadın haklarına daima yeşil ışık yakan bir birey olsam da en az kadınlar kadar mağdur olan  narsist piskolojisi bozulmuş tüm hayatın stresini kıskançlık adı altında adamın burnundan getiren de var.

Kıskanmanın sevgide yeri yoktur. Babasız ya da annesiz bırakacaksanız çocukları evlenmeyin  çocuklar sizin olabilir ama onlar toplum olarak bizim de evlatlarımız.Ekmeğini taştan çıkaran her zorluğa göğüs geren fevkalede anne de var baba da var .  En çok Bu gün en hakkı ile BABALIK YAPAN ADAMLARIN OLSUN 
BU GÜN SADECE ONLAR İÇİN  KUTLU OLSUN. 
  

Truva Edebiyat Dergisi

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi