DENEME
Giriş Tarihi : 02-11-2022 19:17

Akşamların Düşündürdükleri

Yazan: Baki Kaymaz - AKŞAMLARIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Akşamların Düşündürdükleri

AKŞAMLARIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Akşam ve gece. Yaşamda kalmanın en zor olduğu andır. Gece, insanların duygularını, düşüncelerini gün yüzüne çıkartan bir zaman dilimidir.

Karanlık birçok şeyin üzerine örtü olarak serilirken aksi yönde harekete geçen duyguların bir kömür madenindeki elmas gibi parıldamasını sağlar adeta. Akşam olduğu zaman kişi acılarıyla, yalnızlığı ve daha nice duygularıyla yüzleşir. Akşam ve akşamın devamında gelen gece, insan için gün aşırı yaşanılanların muhasebesini yaptığı zaman dilimidir. El eteğin çekildiği, insanın yalnızlığını hissettiği bu anlarda kişi kendisiyle baş başa kalır.

İşte, bu zamanlar yüreklerdeki anlam ifade edemediğimiz hüzünler belirginleşir, karanlık içerisinde dertler, düşünceler gün yüzüne çıkar. 

Akşam mıdır insanı hüzünlendiren yoksa insan mıdır hüzünlenmek için akşamı bekleyen? Akşam mıdır yüreklerdeki sızıları harekete geçiren yoksa yüreklerdeki sızılar mıdır harekete geçmek için akşamı bekleyen.Kısacası, yaşamda kalmanın en zor olduğu an akşam ve devamındaki gecelerdir.Çünkü,akşamların binlerce gözü vardır ve akşam, düşüncelerin, yalnızlığın anasıdır.Yorgun gözümün halkalarında.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi