RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 16-09-2022 16:54   Güncelleme : 02-12-2022 05:00

Sami Çelik: Ülkemizde En Kolay Şey Ecdadımıza Küfretmek...

Sami Çelik: ÜLKEMİZDE EN KOLAY ŞEY ECDADIMIZA KÜFRETMEK...

Sami Çelik: Ülkemizde En Kolay Şey Ecdadımıza Küfretmek...

SAMİ ÇELİK: ÜLKEMİZDE EN KOLAY ŞEY ECDADIMIZA KÜFRETMEK...

Truva Edebiyat Dergisi'nin de bağlı olduğu Truva Yayınları sahibi Sami Çelik, Sabah gazetesinde dün (15 Eylül 2022) manşetten verilen ve Sabah TV Youtube kanalında yayınlandıktan sonra çok konuşulan ve tartışılan "Sultan Vahdettin Hain mi?" tartışmalarına belgelerle son noktayı koydu.

İlk olarak 1992 yılında yayınladığı ve halen de yayınına devam ettiği Kâzım Karabekir Paşa'nın "PAŞALARIN HESAPLAŞMASI" isimli eserindeki belgeleri yayında tek tek göstererek yaşanılan süreci anlattı. 

Dergimize de açıklamalarda bulunan Sami Çelik bize Sabah TV'de yapmış olduğu röportajın ayrıntılarından bahsetti. 

"Bu röportaj tarihi bir belge niteliğindedir. Bir ömrün ve bu sürede çekilenlerin bir patlamasıdır. Ve yayınlanmasıyla birlikte  çok büyük ilgi gördü. 
Bir röportaj daha olacak sanırım.
O da,  belgeleri yayınladıktan sonra bana acımasızca yapılan saldırılar ve çıkarıldığım mahkemeler hakkında olacak.

Bu belgeleri yayınlamamdan dolayı, 30 yaşımda vatani görevim için gittiğim birlikte, aleni olarak yüzüme Akın Binbaşı'nın, (Bu isim de Er Çevik Bir gibi ölene kadar unutmayacağım bir isim)...

"Karabekir'i bu kadar seviyor, kitaplarını yayınlıyorsun madem. Git, güneydoğu'da Karabekir'in yarım kalan işlerini hallet o zaman" diyerek çatışmaların çok yoğun olduğu ve askeri olarak bugünkü gibi daha bir  profesyonelleşmiş askerlerimiz yokken, 1997-98 yılında Güneydoğu'ya resmen sürgün edildiğim...

Ki...

Daha sonra tanıdığım üst düzey devlet yetkilileri ve askeri yetkililerin geri göreve almalarına rağmen kabul etmeyip, şerefimle vatani görevimi yaparken 5 asker kardeşimin şehadetine şahitlik ettim.

98 darbecileri ve özellikle ERRRRR Çevik Bir'in baskılarıyla...

Aileme, çocuklarıma ve şirketime sürekli polis gönderilerek sıkıntıya sokulduklarını vatani görevimi tamamlayıp döndüğümde öğrendim. 

Vatani görevim için bulunduğum üst bölgesinden askeri konvoyla Van merkeze getirilip, bir hain gibi, kanun kaçağı gibi savcı karşısına çıkartıldım.

Askerden döndüğüm hafta polis nezaretinde Cağaloğlu'na Basın Savcısı karşısına çıkarıldım ve mahkum edildim. 

Vs.. Vs... Vs... Çok şey yaşadım. 

Sosyal medya hesaplarında vs. yayımlandıktan sonra röportaja çok yüksek ilgi var şu an. Bu konuyla ilgili 2 röportajı yapma ihtimalini düşündürebilir. Sabah Gazetesinin de böyle bir talebi oldu. 

Süreci ben de merak ediyorum. İnşallah bu ülke insanından gizlenmiş her ne var ise birgün ortaya çıkar ve bunda ufacık da olsa benim de bir katkım olur. 

Tarihimizi doğrusuyla yanlışıyla kabullenmeli, ona leke sürmemeli... 

Karalamadan ve hele hele düşmanlarımıza dahi söyleyemeyeceğimiz hain yaftasını vurmadan...

Kökü bin yıllara kadar derine uzanan bir milletiz

Asıl hainlik, son yüzyılımızı var kabul edip geçmişimizi inkar etmektir"

 


 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi