KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 19-03-2024 20:33   Güncelleme : 19-03-2024 21:08

Bir Kitap: Emanet Vakti / Ömer Toprak 

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: EMANET VAKTİ / ÖMER TOPRAK

Bir Kitap: Emanet Vakti / Ömer Toprak 

BİR KİTAP: EMANET VAKTİ / ÖMER TOPRAK

Her sayfasında gerilimi dorukta tutan, sıcağı sıcağına heyecanı yüksek dozda olan, nefesleri tutup yürekleri ağza getiren son sayfaya kadar gizemliğini koruyarak kazanın kim olacağını gölgede tutan muhteşem bir polisiye gerilim kitabı, Ömer Toprak’ın “Emanet Vakti” kitabı.

Usta bir satranç oyuncusu ve muhteşem bir zekaya sahip olan Aziz Aslan, başarılarıyla tüm ülkede tanınan bir cerrahtır. Geçmişin intikamını almak için kurduğu gizemli imparatorlukla bir seri katile dönüşüyor.

Kurduğu karargahta tüm hesaplarını ve planlarını yapmaktadır. Zekalığıyla kendisinden bir adım önde olan kendi intikamını almak isteyen bir başkası ile yolları kesişir. İncitmekten korktuğu, sevgi dolu eşi Dicle'nin ve çok güvendiği yakın dostu Nazar'ın kaçırılmasıyla ölüm timi ve diğer özel kişilerle karargah ayaklanıyor. Aziz Aslan'ın gözü döner intikam savaşları başlar.

Keskin zekaya sahip iki kişinin karşı karşıya gelmesi ile sürükleyici ve nefes kesici bir serüven başlıyor. Ustalıkla gizlenmiş tuzaklar, sırlı mektuplarla tehditlerin havada uçtuğu ve acı dolu hikayelere sahip geçmişlerin olduğu muazzam olan bu  romanda Aziz Aslan'a hayranlığınız had safhada olacaktır.

Bir cerrahın kan dolusu hikayesinde kazananın kim olacağı muamma iken son sayfasında şok üstüne şok yaşatılması yazarın başarısının ne kadar mükemmeliyetini koruduğunu okurken çok fark edersiniz. Nerdeyse her paragrafında merak dolusu soruların cevapsız kalması ve kimdir bu bir adım önde olan gizliliğini koruyan kişi demekten kendinizi alamazsınız. Ve hatta çok etkisinde kalacağınız tekrar okumak isteyeceğiniz bir gerilim kitabıdır.

Bir satranç sehpası düşünün karşınızdaki rakibinizi bilmiyorsunuz haliyle hamlesini de bilemiyorsunuz. İşte Aziz Aslan da öyle bir satrançın başında.

Bir cerrahın gizemli dünyasına merhaba demek istemez misiniz?

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi