KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 03-10-2023 18:37

Bir Kitap: Duyulmayan Çığlık / Kenan Döner

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: DUYULMAYAN ÇIĞLIK / KENAN DÖNER

Bir Kitap: Duyulmayan Çığlık / Kenan Döner

BİR KİTAP: DUYULMAYAN ÇIĞLIK / KENAN DÖNER

205 SAYFA

Oduncu Ahmet, eşi ve çocukları kıt kanaat geçinen, kendi hallerinde, huzurlu bir ailedir. Ahmet'in ormana odun kesmeye gittiği bir gün tanık olduğu olay, hayatlarını kökünden değiştirecek, kötülüğün sınırı olmadığını büyük acılarla anlamalarına neden olacaktır.

Köyün ileri gelen ailesi Devecilerin oğlu Mesut,  Muhtar Ali ve Ormancı Halil kestikleri kaçak odunları kamyonlarla sevk etmekte, yaptıkları anlaşılmasın diye de ormanı yakmayı planlanmaktadır. Ahmet şahit olduğu bu olayı yetkililere bildirse de gücü yetmeyecek, menfaat ve yağma düzeninin çarkları arasında yok olacak, ailenin attığı sessiz çığlıklar duyulmayacak, herbiri ayrı yöne savrulup gidecektir. 

Sonrasında hikayemiz Ahmet'in kızı Zeliha'nın yatılı okuldaki günleri ve üniversite yıllarında yaşadıkları ile devam ediyor.

Menfaat düzeninin nerelere uzandığı, haksızlık ve adaletsizliğin neden olduğu acıları, kötülüğün dalga dalga yayılmasını, korku düzenini, önü alınamayan cehaleti ve bu çarkın içinde savrulan insanların hikayesini hüzünle okudum. Yolu açık, okuru bol olsun dilerim.

LÜTFEN KİTAP OKUYALIM

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi