SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 17-01-2023 16:42

Uzayı Seven Boşluğuna Katlanır

Yazan: Sıddıka Sena Akın -UZAYI SEVEN BOŞLUĞUNA KATLANIR

Uzayı Seven Boşluğuna Katlanır

UZAYI SEVEN BOŞLUĞUNA KATLANIR 

Uzaylılar... Şüphesiz ki bir dönem için hepimizin merak ettiği bir konu. Peki, gerçekten uzaylı diye bir şey var mı? Gelin buna bir de bilim insanlarının görüşleriyle bakalım. Astrobiyolog Jonti Horner, Astrofizikçi Steven Tingay, Gezegen Bilimci Helen Maynard gibi bilim insanları evrende biz insanların dışında canlı var olabileceği kanaatinde. Fakat aslında en büyük soru uzaylılar bize, onları keşfedebileceğimiz kadar yakın mı?

Bu sorunun cevabı ise çelişkili. Çünkü yalnızca bizim galaksimizde dahi 100 milyardan fazla gezegen olduğu tahmin ediliyor ve bu gezegenlere olan uzaklığımız ise fazlasıyla çok. Yani uzaylıları zannedildiği gibi Zonguldak'ta görme olasılığımız çok düşük. Peki, uzaylılar varsa neden Dünya'ya gelmiyorlar?

Dünya üzerinde her 100 insandan 6'sı UFO gördüğünü iddia ediyor. Şimdi kaç kere gelmişler, biz onlara hiç gittik mi? Yok. Eh haklılar tabii, iadeiziyaret diye bir görgü var sonuçta. Gelmeme sebeplerinden bir diğeri de bizlerden korkmaları. Allah korusun her apartmanda var olan üstün donanımlı mobesa kameralarımız tarafından taşlanabilir hatta olur olmadık söylentilere bile maruz kalabilirler.

Hem uzaylılar gelse ne olacak onların da hakkından gelir sonra da bir şey olmamış gibi yaşar gideriz.

Onların da neslini tüketme olasılığımız var öyle değil mi? Neyse ki uzaylılar bizden daha korkunç, biz insanlar ise cidden sevimli canlılarız.

Bence arada bizim buralara gelip bir bardak çayımızı içmeliler.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi