SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 16-05-2023 13:54

Haftalık Hava Durumu / Elif Güler

Yazan: Elif Güler -HAFTALIK HAVA DURUMUNU

Haftalık Hava Durumu / Elif Güler

HAFTALIK HAVA DURUMU

Pazartesi günü bir heyecan dalgası yayılacak atmosfere, kalpleri pır pır ettirecek cinsten. Hava akımına çok kapılmamaya dikkat edin. Hayalleri, beklentileri evde bırakın ama mantığı ve realiteyi mutlaka yanınızda bulundurun. Yer yer yüreklerde şimşekler çakabilir. Açık, tenha alanlardan kaçının; kapalı, toplu alanlara sığınmakta fayda var.

Salı günü güneş alev alev kavuracak. Çöl etkisi olabilir gönüllerde. Serap görme ihtimaline karşı tedbirli olalım. Güneşin ateşi bacaları sarmasın, gerekli kontrolleri yapalım. Rehavete, sarhoşluğa, akıl tutulmasına kapılabiliriz havanın tesiriyle. Aman dikkat! Aşk güneşi imiş literatürdeki adı. Aşk güneşinin zararlı ışınlarından korunmak adına siperlik takalım.

Salı gününün güneşi batınca gecesi birden soğuyabilir. Çarşamba sabahına yüreklerimizin üstünde çiy taneleri ile uyanabiliriz. Güneş gün içerisinde bir görünüp bir kaybolabilir. Ama panik yok. O gün yine de ılıman olacak hava. Parçalı bulutlar ruh halimizi biraz etkilese de umut meltemi esecek şehrin göbeğinde. Tadını çıkarın.

Perşembe günü kuvvetli bir rüzgar bekleniyor soldan soldan. Salı günü alev alan bacaların sönmemesini diliyoruz. Zift gibi kara yeller esebilir. Yer yer gözyaşları sağanak halinde inebilir. Gönül şemsiyeleri yetersiz kalabilir. Yürek soğukluğundan, hüsran fırtınasından, gözyaşı selinden korunmak adına kalın yağmurluk giymeniz tavsiye olunur. 

Cuma günü gökgürültülü bir sabaha uyanacağız. Oluk oluk acı, keder, pişmanlık yağacak üstümüze. Ortalık durulana kadar sığınaklarda kalmakta fayda var. Kasırga uyarısı da yapıyor uzmanlar. Aman dikkat! Kalbimize doğru yükselen kesimlere çığ bile düşebilir. Uzmanların dediğine göre yalancı bahar mevsiminde olurmuş böyle çatışmalı havalar. Hayırlı Cumalar olması dileğiyle.

Hafta sonuna girdiğimizde hava sütliman olacak kanaatindeyiz. Tüm kasırga, tipi, sel ihtimalleri artık ortadan kalkıyor. Hafif toz fırtınaları görülebilir bazı bölgelerde elemi, tasayı süpürüp atmak, üstümüzdeki ölü toprağını kaldırmak üzere. Güneş belli belirsiz göz kırpabilir yine. Aman kabak çiçeği gibi çok açılmayalım. Tedbir her zaman hayat kurtarır.

Pazar sabahı sisli bir güne uyanabiliriz. Bir yandan da umut esintileri yüzümüzü yalayıp geçebilir. Uzmanlar uyarıyor; güneş kalbimize dik açıdan vurabilirmiş. Yeni aşk döngüsüne girecekmiş gezegenimiz. Aşkın gölgesine sığınalım. Hasret rüzgarları dönemi başlamadan aşk güneşiyle sarmalanacağınız bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi