DENEME
Giriş Tarihi : 20-09-2022 18:16

Ekip Çalışması

Yazan: Şükrü Doruk - EKİP ÇALIŞMASI

Ekip Çalışması

EKİP ÇALIŞMASI 

İşletmeler değerlendirilirken en önemli kriter verimliliktir. Verimliliğin artırılması makina donanımında iyileştirme, doğru zamanda doğru hamleler yapma ve  kalifiye elemanlardan oluşan bir ekip oluşturmakla sağlanabilir.  

Yöneticiler birlikte yol yürüyecekleri ekibin oluşturulmasının hassas bir iş olduğunun farkındadırlar. Farklı meziyetlere sahip ekip elemanlarını amaç birliği çerçevesinde örgütlemeye çalışırlar. Bu konuda tam başarı sağlamak imkansıza yakın bir durumdur. Gerek yetenek ve gerekse ekip ruhu ile hareket etmede yetersizlikler ortaya çıkabilir. Doğru davranış; zamanında ve gerektiği şekilde müdahale etme hünerini gösterebilmektir. Hüner diyorum çünkü biliyorum ki; en zor iş insanları idare etme işidir!

İstihdam edeceğiniz elemanın meslekî yeterliliğinin yanında iş ahlakı, istikrarı ve uyumu da çok çok önemlidir! Okurlarımızın “bu özellikleri bir arada barındıran kaç eleman bulunabilir ki” dediklerini duyar gibiyim! Haksız da sayılmazlar. Ama unutulmamalıdır ki; bahsettiğimiz donanıma sahip elemanlardan kurulu bir ekibin başarısız olma ihtimali yok denecek kadar azdır. 

Tam donanımlı elemanlardan bir ekip oluşturdunuz, diyelim. Artık sistemin tıkır tıkır işleyeceği  hayalini kurma vakti geldi zannetmeyin! Burada sözkonusu makineler değil, insanlar... Yönetici olarak bu insanların yaşamının her evresi ile ilgili olmak zorundasınız! Personele sistemin bir parçası olduğunu yani aidiyet hissini aşılamalısınız. Aidiyet hissetmediği bir proje içinde olmak; personele de projeye de hedeflenen faydayı vermez. 

Unutulmamalıdır ki günümüzde artık bireysel başarı yok, ekip başarısı var. İyi ekip çalışması yapan, alttakileri iyi motive eden yöneticiler başarıyı elde edebiliyorlar.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi