KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 04-11-2023 21:38

Bir Kitap: Yaşamadan Ölmeyeceğim / Maud Ankaoua

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: YAŞAMADAN ÖLMEYECEĞİM / MAUD ANKAOUA

Bir Kitap: Yaşamadan Ölmeyeceğim / Maud Ankaoua

BİR KİTAP: YAŞAMADAN ÖLMEYECEĞİM / MAUD ANKAOUA

Her şey güllük gülistanlık yaşarken biri size şöyle bir şey söylese; "Az bir ömrünüz kalmıştır." ya da kendi aralarında konuşan iki kişinin; "Ah, onun az bir ömrü kalmıştır."  derse ne yapardınız? Mezarınızı hazırlayıp hemen ölmek mi? Önce yaşayıp sonra ölmek mi?
Bunların cevabını yorumlarınızla görmek isterim.

İşinde başarılı olan Malo istemeden de olsa kendi hakkındaki duyduğu acı söylemler kendisini derinden üzer. Bunun neticesinde yaşamanın bir anlamı olmadığı kanaatına vararak  hayata veda edecekken, ölümün gerçek olduğunu ama hayatın da tadını çıkarmayı ihmal etmemeyi sunan Phueng, Malo'ya gösterdiği yolda neler yapacaktır? Hayatın tadını alabilecek mi? Duydukları karşısında  yol haritasını nasıl çizecektir? Bunları öğrenirken kişisel gelişim olarak yazılmış Malo'nun hayatı biz okuyanlara harika bir ders oluyor.

Her insanın bir öyküsü vardır. Kiminin acı iken kiminin neşe iledir. Ama şuna aldanmamak gerekir her gülenin mutlu olduğuna karar vermemek gerekir. Yaşamadan ölmeyecem ile bunu ark ederek onunla yeniden varoluşumuza rehberlik ediyor. Bu güzel eseri okumaktan uzak kalmadan bakalım hayatın anlamına. Hediyesini veren Phueng yönteminde başarılı olacak mı?

Geleceği öngörmek, onu mümkün kılmak gerekir.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi