KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 01-02-2024 17:41

Bir Kitap: Nefessiz Kalana Dek / Necef Temiz

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: NEFESSİZ KALANA DEK / NECEF TEMİZ

Bir Kitap: Nefessiz Kalana Dek / Necef Temiz

BİR KİTAP: NEFESSİZ KALANA DEK / NECEF TEMİZ

Bazen insanın hayatına öyle birileri girer ki, olduğu yerde insanı âmâ eder. Bağlanır kör düğüm gibi, göremez önünü zifiri karanlık bir gecede yürümek gibi. Karşındakini bir ay sanır ne de olsa yüreği kaymıştır. Kıpır kıpır iken yürekteki sevgi duygusu, bir bakıyor ki olmaması gereken olgularla geliyor, söylenmemesi gereken bir cümleler kuruyor. İşte orda insan yıkılır, dünyaya bakışı değişir hatta insana karşı bile değişir.

Nefes, nerden bilecekti ki Hakan'ın başına böyle bir travma geçtiğini? Nerden bilecekti Hakan'la yolculuğu meşakkatli olacağını? Nerden bilecekti zorlu bir mücadelenin içine gireceğini? Gerçi Nefes de az bir şey değil. Tuttuğunu koparan biri olarak tanımlasam yeridir. Kör kütük aşık olur Hakan'a. Oysa Hakan'ın çetin sınav ağına tutulur kalır. Kolay mıdır bu kör düğümlerle düğümlenmiş ağdan kurtulmak ya da o ağı istediği kıvama getirmek? Bakalım Nefes, nefes alabilecek mi?

Sizlere bir soru sormak isterim. Aşık olduğunuz kişinin eski sevgilisinden size söz etmesi, yani onunla ilgili yaşayışını size anlatmasını nasıl karşılarsınız? Bunun cevabını yorumlarda görmek istiyorum.

Hakan'ın âmâ ve sağır olması, Nefes'in nefessiz kalışını görmemesi mümkün değildir.  Geçmişteki acı tecrübe onu katı yürekli yapmış. Fedakâr bir insanın sevgisine sarılması belki onu ferahlatırdı. Yaptıkları takdir edilir mi?

Kazanmak için bazen kaybetmek gerekir. Acaba Nefes ne yapacak da Hakan'ın gönlünü kazanacak? Yoksa Hakan'ın doktoru olan Nefes'in ameliyatından başarılı tedavi görecek mi? O zaman ne diyoruz haydi bakalım; “Nefessiz Kalana Dek” dans edilsin aşk pistinde.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi