KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 18-08-2022 19:09

Bir Kitap: Krautzer Sonat / Lev Nikolayeviç Tolstoy

Yazan: Haydar Yıldırım - BİR KİTAP: KRUETZER SONAT /.LEV NİKOLAYEVİÇ TOLSTOY

Bir Kitap: Krautzer Sonat / Lev Nikolayeviç Tolstoy

BİR KİTAP: KRUETZER SONAT /L.N.TOLSTOY

Tolstoy son otuz yılında kendini insan, aile, din, devlet, toplum, özgürlük, boyun eğme  başkaldırma  sanat ve estetik konularında kurumsal çalışmalara oldukça geniş bir zaman süreci harcadığı bilinir.
Yıllarca üzerinde düşündüğü insanlık sorunlarına edebî bir kurguya ele almış. Yaşamının son döneminde ortaya koyduğu yeni ahlak anlayışının önemli örneklerinden biridir.

Kreutzer Sonat, sansüre uğramasına rağmen çok büyük ilgi uyandırmış, tartışmalara sebep olmuştur.
Tolstoy'un son derece sade, gerçekçi ve etkileyici anlatımının doruğa çıktığı eserdir.
Tolstoy’un kendi öz yaşamından da aktarımlar yapan  içeriğinde öz eleştiri de barındıran,  dönemsel olarak da günümüzdeki kadın-erkek,  ailede cinsellik anlayışı bazında örtüşen  gerçeklikle de dopdolu.

Genelgörüşüm, cinsel ilişkinin sağlık için gerekli bir eylem olduğunu sanırım hepimiz kabul ederiz.
Ancak, bir aile binası inşasında bunun sadece cinsel organların işi olduğunu düşünmüyorum. Yani, erkeklerin sözüm ona gereksinimlerini karşılamak için bedensel ve ruhsal olarak yok yere harcanan bir kadın sınıfını devreye sokmalarını  da bunu da doğru bulmuyorum. Çünkü bazı insanların sağlığı için diğerlerinin bedellerinin ve ruhlarının mahvedilmesi mümkün değildir, tıpkı bazı insanların kendi sağlıkları için başkalarının sağlığını hiçe saymanın da mümkün kabul edilir ve doğru olmadığı gibi...

Degerli arkadaşlarım, kitap-canlar hepinize ayrı ayrı, sevgiyi, saygıyı ve aşkı icrada benlik, bencillik ve egodan uzak, ilişkilerde anlayış sevgi ve saygıyı harç olarak kullanmanızı diliyorum.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi