KİTAP TANITIMI
Giriş Tarihi : 17-01-2023 17:25

Bir Kitap: Bodrum'a Akşamüstü Gelmek / Derya Mermer Kiraz

Yazan: Derya Mermer Kiraz - BİR KİTAP: BODRUM'A AKŞAMÜSTÜ GELMEK /DERYA MERMER KİRAZ 

Bir Kitap: Bodrum'a Akşamüstü Gelmek / Derya Mermer Kiraz

BİR KİTAP: BODRUM'A AKŞAMÜSTÜ GELMEK /DERYA MERMER KİRAZ 

Merhaba Sevgili TRUVA KİTAP KULÜBÜ Üyeleri,

Ben Bodrumlu bir Bodrum severim ancak benim Bodrum'la ilişkim biraz farkli, her ne kadar aile köklerim yüzyillardir Bodrum'da yaşamış hatta ailem ve tüm akrabalarım hala Bodrum' da yaşıyor olsa da ben doğduğumdan beri başka şehirlerde hatta son yıllarda başka bir ülkede yaşıyorum. Çocukluğumdan beri Bodrum'a ancak tatillerde gidebiliyorum. İşte bu yüzden içimdeki memleket sevgisi biraz da hasret dolu bir sevgi.

Çocukluğumuzun tüm yaz tatillerini Bodrum-Ortakent'te babaannemlerin mandalin bahçesi içindeki evlerinde geçirirdik, neredeyse her gün Yahşi Yalisi'nda denize girerdik, şehirden gelen çocuklar oldugumuz icin bahçe işlerine heves eder öğrenmeye çalışırdık, köyümüzün yaşlılarının bize anlattığı hikayeleri dinlerdik. O zamanlari Ortakent küçük bir köydü, sonra yavaş yavaş büyüdü, bir gün köyüme geldiğimde birçok şeyin değiştiğini farkettim, küçük bir hikaye yazıp eski güzel günleri bir yerlerde koruyayım sonra bu hikayeyi çocuklarım da okusun istedim, bu benim aynı zamanda yoğun iş tempomdan çıkıp rahatlamamı sağlayan bir hobim oldu, bu hikayenin bir kitaba dönüşebileceğini ise hiç düşünmemiştim.

Yurtdışına taşındıktan sonra bu küçük hikaye beni çocukluğuma ve memleketime bağlayan bir bağ haline geldi, cesaretimi topladım ve bunu bir kitaba dönüştürdüm. 

Şimdi Bodrum'a Akşamüstü Gelmek(Aşamınan Bodrum'a Gelegodu) kitabımı siz değerli Truva Kitap Kulübü üyelerinin beğenisine sunmak istiyorum.

Kitabımda memleket, tabiat ve insan sevgisini, çocukluğumuzun ve memleketimizin bizi nasıl şekillendirdiğini bir hikaye ile anlatıyorum, Bodrum'a ait sosyal ve kültürel  değerlerimizi de elimden geldiğince hikaye ile bağlamaya çalıştım. Şehir-köy, akıl-duygu, eski-yeni, geçmiş-gelecek ikilemlerini ve duygusal yansımasını da işliyorum. Kendinizden çok şey bulacağınızı ve beğenerek okuyacağınızı ümit ederim.

Okuma fırsatınız olursa lütfen değerli yorumlarınızı benimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

En içten sevgi ve selamlarımla,

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi