SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 24-01-2023 16:27

Akıl mı Duygular mı Ön Planda Olmalı?

Yazan: Baki Kaymaz -AKIL MI DUYGULAR MI ÖN PLANDA OLMALI?

Akıl mı Duygular mı Ön Planda Olmalı?

AKIL MI DUYGULAR MI ÖN PLANDA OLMALI?

Böyle bir soruyla karşılaşsanız hangisini tercih edersiniz bilemiyorum. Bana, aklımı kullanmak daha çekici geliyor, eğer duygularımı kullanacak olursam kendimi çok üzeceğimi düşünüyorum. 

Duygular her zaman karmaşıktır, ne zaman ne yaptıracağı belli olmaz. İnsanı bir anda çok farklı bir ilişkiye sürükleyebiliyor. Ancak insan aklıyla, düşünce, fikir ve mantıği ile hareket ettiğinde durum hiç de böyle olmuyor.

Duygular da çok çok önemli tabi ama aklım 'hayır' diyorsa duygularımı dikkate almam, sonunu göremediğim hiç bir şeye başlamamam gerektiğini bilmem lazım.

İnsan kalbin her evet dediğine hemen hoş geldin dememeli bence. Eğer kalp her zaman doğruyu söyleseydi, 'akıl olmazdı' diye düşünüyorum. Aslında her ilişki bir ''merhaba'' ile ''hoşça kal'' arasında yaşanmıyor mu ve kalp buna hayır demiyor. Kısacası herkes sevebilir. Herkes sevildiği kadar değişebilir de yine de herkes değiştiği kadar ayrılığa mecbur kalır. Bundan dolayı, kalbimizin sesini akıl ve mantık potasında yoğurursak işte o zaman huzuru yakalayabiliriz, diye düşünüyorum... 

Sonuçta akıl; kalp kadar yormaz bedenimizi...

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi