KİTAP TANITIMI
Giriş Tarihi : 12-12-2023 20:38

Hatırat Okumalarım - Mütevazı Hayat Hikâyem / Orhan Gündüz

Yazan: Orhan Gündüz -HATIRAT OKUMALARIM / MÜTEVAZI HAYAT HİKÂYEM

Hatırat Okumalarım - Mütevazı Hayat Hikâyem / Orhan Gündüz

HATIRAT OKUMALARIM / MÜTEVAZI HAYAT HİKÂYEM

Yusuf Sarıkaya Hoca'nın "Mütevazi Hayat Hikayem" adını verdiği hatıratını okudum. Müstefid oldum. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Bana göre bu kitap, bir hatırattan çok, bir ömür süren tecrübe ve birikimlerin bir kitabın sınırlı sayfalarına yüklenmiş güzel bir sunumundan ibaret...

Bana göre bu birikim ve tecrübeler, erbabı için çok kıymetli... Çünkü okuyucuya yeni fikirler, yeni projeler ve yeni organizasyonlar için ilham veriyor... Bakış açısını genişletiyor, ufkunu açıyor. İşaret taşları gibi yol haritası veriyor.

Bu yüzden, özellikle Diyanet görevlilerine, başta müftü, Haseki, İmam Hatip Lisesi ve Kur'an Kursu yöneticilerine bu kitabı hararetle tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki, maruz kaldıkları çoğu problemlerin çözümünde Yusuf Hoca’mızın tecrübeleri onlara ışık tutacaktır.

Yusuf Hoca'nın bu eşsiz birikim ve tecrübelerinden daha çok istifade edebilmek için, yukarıda saydığım kurumların yöneticileri, hocamızı, konferans ve seminer vermek için davet edebilirler.

Anladığım kadarıyla Yusuf Hoca, sadece aile için olsa bile, hatırat yazılmasını öneriyor.

Bu fikir bana ilham veriyor... Ancak; "Nasıl yazılacak? Sistematiği nasıl olacak? Çok kolay gibi görünse de, aslında hatırat yazmak güçlü bir hafıza da istiyor sanırım. Ayrıca hatırat nasıl yazıya dökülecek? Kalem ile mi, klavye ile mi? Yoksa ses kaydı yaparak mı? Yahut hatırat yazmanın daha pratik bir yolu var mı?"

Yusuf Hoca, bu konudaki tecrübelerini de bizimle paylaşabilirse hatırat yazacaklar için ufuk açıcı olur diye düşünüyorum.

Yusuf Hoca’ma bu çalışmasından dolayı tekrar teşekkürlerimi bildirir, daha nice başarılı çalışmalara imza atmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi