KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 12-11-2023 16:03

Bir Kitap: Metal Tabut / Ömer Yasir Özdemir

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: METAL TABUT / ÖMER YASİR ÖZDEMİR

Bir Kitap: Metal Tabut / Ömer Yasir Özdemir

BİR KİTAP: METAL TABUT / ÖMER YASİR ÖZDEMİR

Sevda, kızı Elif ile birlikte tatillerini geçirdikleri baba evinden dönüşe geçmek için gece saatlerini seçmiştir. Küçük kızının uykuda olduğu bu saatler araç kullanması için en uygun zamandır ona göre fakat hesaplayamadığı şey, Karadeniz'in yağışlı havasıdır.

Yola çıktıktan kısa bir süre sonra başlayan yağmur, şiddetini gittikçe arttırmaktadır. Sevda, daha ne olduğunu anlayamadan bir anda yol altlarından kayar ve adeta metal bir tabuta hapsolurlar. Etrafları tamamen toprakla kaplanmış, aracın ön kısmı ise koca bir kaya parçası tarafından kapanmıştır.

Sevda ve Elif mahsur kaldıkları araçtan kurtarılma ümidiyle, yaşama tutunma mücadelesi verirken, bir yandan da Cem eşi ve kızından haber alamadığı için onları bulmak üzere yola düşer en yakın arkadaşı Karatay ile.

Bir tarafta Sevda ve Elif'in göçük altında yaşadıkları sancılı süreç, diğer tarafta arama-kurtarma çalışmaları ile Cem'in dayanılmaz bekleyişini oldukça akıcı bir dille kaleme almış yazar Ömer Yasir Özdemir. 

Severek evlenen Sevda ve Cem'in; kızları Elif'in doğumundan sonra yaşadığı mutluluk, ardından Sevda'nın yaşadığı duygu durum bozuklukları, kızı ile olan yıpratıcı ilişkisi, yaşanan bu korkunç kaza sonrası iç hesaplaşmaları, pişmanlıkları, pamuk ipliğine bağlı hayatlarına tanıklık etmek oldukça üzücü bir deneyim oluyor okuyucu için. Hatta bazen kendinizi göçük altındaki o aracın içinde hissedeceksiniz. 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi