KİTAP TANITIMI
Giriş Tarihi : 29-12-2022 23:12

Bir Kitap: Emma / Jane Austen

Yazan: Gülizar Ahmedova -BİR KİTAP: EMMA / JANE AUSTEN 

Bir Kitap: Emma / Jane Austen

BİR KİTAP: EMMA / JANE AUSTEN 

​​​​​​"Biliyor musunuz, insan alıştıktan sonra karşısındakinin kusurlarını görmez oluyor."
"İnsan ruhunun, ilginç durumlardaki kişilere karşı bir yufkalığı vardır. Örneğin, evlenen ya da ölen genç insanların her zaman iyiliği konuşulur."

İngiliz yazarı Jane Austen'nin kalemi ile "Emma" kitabı sayesinde tanışdım ve sevdim. Gerçi dönem kitaplarını okumayı severim. Kitapda olaylar 19. yüz yılında Ingiltere'de Hartfield'de gerçekleşir. Emme çok güzel, zengin ve zeki bir kızdır. Çocuk yaşlarında annesini kaybetmiş babası Mr. Woodhouse ve mirebbiyesi Miss Taylor tarafından büyütülmüş. Emma'nın çöp çatanlığı sayesinde Miss Taylor Mr. Weston ile evleniyor. 

Emma şimdi de genç kız Harrieti evlendirmek peşindedir. Mr. Robert Martin Harriete aşık, Harrietde bu evliliyi razı ama Emma burada gönül işlerine karışarak hata yapıyor. Aile dostları Mr. Knightley Emmanı uyarsa da bu hiç bir fayda vermiyor. 

Kitapda Frank Churchill ve Miss Jane Fairfax'ın gizli saklı nişan konusu, Mr.Knightley'nin Emmaya karşı duygular beslemesi gibi konular yer almış. 

Emma'nın kendini beğenmiş, şımarık halleri, papaz Mr. Elton'nun maddi durumdan faydalanarak evlilik yapmak çabaları yazar tarafından çok ince kaleme alınmışdır. Jane Austen'nin "Emma" kitabını okumak keyif verdi, kitabın konusunu ve sonunu merak ediyor olursanız okumanızı tavsiye ederim. Kitapla ve sevgiyle kalın dostlar.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi