DENEME
Giriş Tarihi : 29-11-2022 22:34   Güncelleme : 29-11-2022 22:44

Paylaşmak Haklaşmakmış

Yazan: Hamiyet Su Kopartan -PAYLAŞMAK HAKLAŞMAKMIŞ

Paylaşmak Haklaşmakmış

PAYLAŞMAK HAKLAŞMAKMIŞ

Paylaşırsam biter korkumuz olmadan ekmeğimizi paylaşmamız ne kolay, olsun, biterse bitsin, gider bakkaldan bir daha alırız, olmadı, lavaş açarız, yufka açamazsak krep yaparız. 

Yemeğimizi paylaşmamız ne kolay, zaten bir tencere yemek, olmadı, yumurta kırar onu da paylaşırız hepimiz de doyarız. 

Kurban etini paylaşmak ne kolay, zaten o kurbanda başkalarının da payı var. Aşure yaptığımızda dağıtırız ki herkes kendi payını alsın. 

Kahve gibi ağır ve hatırlı dostlarımızla da içsek, kahve köpüğü gibi bir anda coşup taşan arkadaşlarımızla da  içsek kahvenin köpüğünü bile fincanlara paylaştırırız. Köpüğü paylaşmak kolay, kahvenin yanında gönülden muhabbeti paylaşmak zor bazen. 

"Gel, bir kahve içelim, sıkılma" diyen komşuya "Aman bre, ne kahvesi" deyince "Gel gel, gülelim biraz" demek de gülmekten yana pay almak. 

"Senin için, sen seviyorsun diye, aklıma sen geldin" gibi bazı sözler vardır ya insana kendini iyi hissettiren, o sözleri diyene de duyana da ne mutlu! 

Sosyal medya paylaşımlarımıza bile pay diyoruz. Yazdıklarımızı okuyan, paylaştıklarımızdan kendince pay alsın istiyoruz çünkü. 
Bir de ağzının payını almak deyimi var da konuyla ilgili değil. 

Bazıları güzelliğe/yakışıklığa önem verir. Bazıları itibara değer verir. Bazıları menfaatine uyduğu, bir şeyler koparabildiği kadar yaklaşır. Bazıları senin bile bilmediğin özelliklerini bulup kendininmiş gibi göstermek için vardır hayatımızda. 

Bazıları da sadece seni sen olduğun için sever. 

Yaşadıkça anlıyor insan, "Senin için" ifadesinin göz doldurduğunu. 
Yaşadıkça anlıyor insan, "Senin için" ifadesinin gönül doyurduğunu.

Yaşadıkça anlıyor insan, sen iyiysen herkesin de iyi olduğunu. 

Yaşadıkça anlıyor insan, seni sen olarak sevenin kıymetini. 
Yaşadıkça anlıyor insan, en büyük servetin gönül yatırımı olduğunu. 

Bugün paylaşma günüymüş. Kapımızı açtığımız, soframızı açtığımız, hatta gönlümüzü açtığımız dostlarımız var; kapısını, sofrasını, gönlünü açan dostlarımız var.

Beni sadece ben olduğum için seven dostlarım,

Payın hak olduğunu daha bugün algıladım. Hayatımı paylaştığım ailem, yakınlarım, arkadaşlarım ve dostlarıma (varsa) hakkım helal olsun, ömrüm boyunca başımın üstündesiniz. 

 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi