ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 02-03-2023 14:20

Hesap Defteri

Yazan: Elif Güler -HESAP DEFTERİ

Hesap Defteri

HESAP DEFTERİ 

- Müsaade et anlatayım her şeyi baştan. Sözümü kesmeden dinle ne olur? Ne varsa dökeyim kurtulayım, gizli kapaklı hiçbir şey kalmasın aramızda. Geç oldu hem de epeyce geç ama kabahatlerimin farkına varıp pişmanlığımla yüzleşmem için hayatın beni eğip bükmesi gerekiyormuş. Bedel ödemenin bile bir zamanı varmış. O yüzdendir huzuruna bu geç kalmışlığım. Alacak verecek hesabı öyle hızlı görülmüyormuş filmlerdeki gibi. 

Neyse sadede geleyim, yeterince vaktini aldım zaten. Koskoca 12 yıl. Dile bile kolay değil ama inan bana dün gibi herşey gözümün önünde. Hiç bırakmadı ki peşimi maruz kaldıklarım yüzünden sebep olduklarım. Yıllarca görmezden gelmeye çalışsam da onları, aslında aldığım her nefeste, duyduğum her seste yansımaları vardı. Çok büyük bir ihanetti biliyorum. Affı var mı gözünde emin değilim ama beni bu yanlışlara birçok etken itti. Şimdi bulunduğum konum senin sayendedir, inkâr edemem. Sen beni sokaklardan kurtarıp işine sokmasaydın elimden tutan olur muydu bu zamana dek hiç sanmam. Çok emek verdin bana, senin desteğinle çıktım o basamakları ama ben tırmanırken senin kayıp yuvarlanacağını hiç hesaba katamadım ki. 

İşin kurdu oldukça gün be gün gözümü hırs bürümüştü ama seni gözden çıkarmak değildi ki niyetim. Yalan yok, Nermin'in vaatleri gözümü boyadı. Fakat o beni pohpohlarken, zirveye taşırken ben seni koltuğundan edeceğimi bilemezdim. Bile isteye yapmadım hiçbir şeyi yemin ederim. Yıllarca kimsesizdim, gidecek yerim yoktu, zarar ziyandaydı ömrüm ve elime geçen bu mucizeyle tüm o acıya bulanmış senelerimin intikamını almak istedim hayattan belki de, kim bilir?

Seni sevdim, inan bana yürekten sevdim ama Nermin kanıma nüfuz etmişti bir kere. İstemsizce düştüm onun ağına. İrademi ele geçirmişti. Gözüme öyle bir perde inmişti ki kuklası olmuştum da ayırdına varmam yıllarımı aldı. İnan bana, beni sarhoş eden bu tehlikeli kadından ayılmam hayli güç oldu.

Biliyorum, yıllarca iş bulamadın, çok zor geçti hayatın. Siciline bir kara leke gibi düştü imzam. O da benim kanaatim değildi elbet. Patron bozuntusu Adnan denilen adamın oyununa geldim. Kendi suçunu örtbas etmek için beni seninle karşı karşıya getirdi. Ben ister miydim senin kariyerine gölge düşürmek? Ama kullandılar işte beni. İşleri bitince de en yüksekteki basamaktan tepetaklak aşağı yuvarladılar. Ama ihanetti hem suçum hem cezam. Bilincinde olmadığım bir ihanetler silsilesine kurban ettim seni de kendimi de. Ama kalktım ayağa Ela. Yanlarına bırakacak değildim, aldım öcümüzü. Şimdi esameleri okunmuyor. Asıl patron kimmiş hepsi gördü ve aldı boyunun ölçüsünü. 

Vaktiyle başımı döndürenlerin şimdi benim zirvedeki gücüme bakarken başları dönüyor. Beni zamanında ağına düşürenler şimdi sudan çıkmış balık oldu birer birer. Geç kaldım sana biliyorum ama senin gözünde temize çıkmak için çok yol katettim ben Ela. Söyle beni affedebilecek misin? Hesap defterimi kapatacak mısın artık?

- Günah çıkarma provası mı yapıyorsun kızımın kapısında? Seninle olan hesabını nasıl kapattı Allah bilir ama Ela'nın amel defteri kapanalı sekiz sene oldu. Biraz geç kalmadın mı? Artık öbür dünyada helalleşeceksin onunla.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi