ÖYKÜ YARIŞMASI
Giriş Tarihi : 11-03-2023 22:09   Güncelleme : 06-05-2023 05:35

Geleneksel Truva Edebiyat Dergisi 6. Öykü Yarışması Başlıyor

Truva Edebiyat Dergisi'nin Düzenlediği ve Geleneksel hale gelen Öykü Yarışmasının 6. Başlıyor.

Geleneksel Truva Edebiyat Dergisi 6. Öykü Yarışması Başlıyor

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ 6. ÖYKÜ YARIŞMASI

Truva Edebiyat Dergisi gelenek hâline getirdiği öykü yarışmasının 6.sını duyurmaktan mutluluk duyar. Yarışma; Türk edebiyatına yeni öykücüler kazandırmak, öykü türünün tanıtılıp sevilmesine hizmet etmek amacıyla düzenlenmektedir.  Konusu serbest olarak belirlenen Truva Edebiyat Dergisi 6. Öykü Yarışması’na başvurular 20 Mart 2023 itibariyle başlayıp 31 Mayıs 2023’e kadar devam edecek. Sonuçlar ise 05 Temmuz 2023 Çarşamba akşamı ilan edilecek.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1. Truva Edebiyat Dergisi 6. Öykü Yarışması’na dileyen herkes katılabilir. Yarışmanın konusu serbesttir. Yarışmaya katılacak öyküler özgün olmalı ve daha önce basılı veya dijital hiçbir dergide yayımlanmamış olmalıdır. İnternet siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar da buna dâhildir.

2. Öyküler yalnızca truvaoyku@yandex.com mail adresine Word dosyası hâlinde gönderilmelidir. Yarışma mailine Word dosyası hâlinde gönderilmeyen öyküler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

3. Yarışma mailine yazarın adı-soyadı ve telefon numarası yazılmalı ancak Word dosyasında öykü başlığının hemen altındaki rumuz dışında yazara ait hiçbir bilgi bulunmamalıdır.

4. Öyküler en az 600, en çok 1.500 kelime olabilir. Daha uzun veya daha kısa metinler diskalifiye edilecektir. (Word programında sol alt köşede kelime sayısı belirtilir. Sözcük sayısını oradan takip edebilirsiniz.)

5. Yarışmaya katılacak metinlerde Türkçenin yerleşik yazım ve noktalama kurallarına uyulmalıdır. 

6. Öyküler için son katılım tarihi 31 Mayıs 2023’tür. Bu tarihten sonra gelecek öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7. Yarışma sonuçları 05 Temmuz 2023 akşamı ilan edilecektir. Yarışmada bir adet birinci, bir adet ikinci, bir adet üçüncü ve iki adet de mansiyon derecesi belirlenecektir. Yarışmanın birincisine Truva Yayınlarından 10 adet kitap hediye edilecektir.

8. Yarışmaya katılan öykülerden yayımlanması uygun görülenler Truva Edebiyat Dergisi’nin internet sitesinde yayımlanacak, ayrıca bu öyküler e-kitap olarak da okurla buluşacaktır. Dereceye giren öyküler ise diğer yarışmalarımızda dereceye girenlerle birlikte kitap hacmine ulaşılınca Truva Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Bu kitaptan elde edilecek gelir ise (baskı maliyeti ve giderler düşüldükten sonra kalan meblağ) Mehmetçik Vakfına bağışlanacaktır.

9. Truva Edebiyat Dergisi, öykü yarışmasına gönderilen eserleri yayımlayıp yayımlamama hakkını saklı tutar. Gönderilen eserler için herhangi bir ücret veya telif ödenmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki sorumluluğu gönderen kişiye/yazarına aittir.

Yarışmaya gönderilen eserlerden yarışma jürisi, Truva Edebiyat Dergisi ve Truva Yayınları sorumlu tutulamaz. 

Yarışmaya katılan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır. 

YARIŞMA JÜRİSİ

Jüri Başkanı 
Ümit Polat (Eğitimci-Yazar, Truva Edebiyat Dergisi Yazıişleri Müdürü)

Jüri Üyeleri

Ayfer Güney (Yazar - Truva Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

Demet Mannaş Kervan (Yazar, Truva Edebiyat Dergisi Yazıişleri Müdürü)

Abdulrahim Arslan (Eğitimci - Yazar)
 ve 
Truva Yayınlarını Temsilen Sami Çelik (Yayıncı)

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi