KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 24-01-2024 18:16

Bir Kitap: Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı / Mark Manson

Yazan: Alican Ger -BİR KİTAP: USTALIK GEREKTİREN KAFAYA TAKMAMA SANATI / MARK MANSON

Bir Kitap: Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı / Mark Manson

BİR KİTAP: USTALIK GEREKTİREN KAFAYA TAKMAMA SANATI / MARK MANSON

Öncelikle bu kitap, hiçbir şeyi kafaya takmamayı öğütlemiyor. Kitabın isminden yola çıkarak böyle bir düşüncenin içerisine girerseniz yanılırsınız, onu baştan söyleyeyim. Mark Manson da, birçok yerde bu açıklamayı yapıyor okuyucuya.

Zaten kitabın ana öğretisinin, önemsiz şeyleri kafaya takmayıp enerjimizi önemli şeylerin üzerinde yoğunlaştırmamız tavsiyesi üzerine kurulu olduğunu düşündüğümüzde, yazarın bu tavsiyesini gayet makul bulmak mümkün. Gerçekten de, asıl mesele neyi kafaya takacağımızı ve neyi kafaya takmayacağımızı seçebilmemizdir.

Manson, insanların kafaya takmalarının temel nedeninin, mükemmeliyetçilik ve kontrol etme arzusu olduğunu söylüyor. İnsanlar, her şeyin mükemmel olmasını ve kontrol altında olmasını isterler. Ancak, bu mümkün değildir. Hayatta her zaman olumsuz şeyler olacaktır. Bu olumsuz şeyleri kontrol edemezsek, kafaya takmaya başlarız.

“Kendi cehaletimizin yüzüne bakarak boyun eğmeliyiz, çünkü cehaletimiz bizden çok daha büyüktür.”

"Mutluluğun nedenini aramaya devam ederseniz asla mutlu olamazsınız. Yaşamın anlamını ararsanız asla yaşayamazsınız."

“Daha iyi bir yaşamın anahtarı, daha fazlasına sahip olmaya çabalamak değildir; daha aza önem vermektir, gerçekten doğru ve o anda önemli olana aldırmaktır.

 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi