KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 01-12-2022 21:06

Bir Kitap: Üç Nokta - Mânâya Vuslat / Ahsen İlhan

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: ÜÇ NOKTA - MÂNÂYA VUSLAT / AHSEN İLHAN

Bir Kitap: Üç Nokta - Mânâya Vuslat / Ahsen İlhan

BİR KİTAP: ÜÇ NOKTA - MÂNÂYA VUSLAT / AHSEN İLHAN 

Kalbimiz sürekli çalışan, sürekli vücuda kan pompalayan, bizi yaşatan, nefes almamıza yardımcı olan muazzam bir organdır.  

Avucumuza alırsak belki de yumruğumuz kadar vardır. Bu organın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için en ufak bir sıkıntıdan dahi uzak durması gerekir. Kalpte öyle bir yer var ki lekelenmesi paslanmasına sebebiyet verecektir. 

Paslanan bir yer zamanla ölür. Ama eğer işlenirse ömrü uzar. Kalp de zikrini yaparsa maneviyat yolunda hiçbir yeri lekelenmez. Hep güzel işler. Güzel bir söz de kalbi güzelleştirir, yüzü güldürür. 

Kitapta da kalbimizi sağlıklı tutubilmek  ve sürekli ışıldayan bir parlaklığa sahip olması için, insana sıkıntı verilebilecek en ufak bir sıkıntıdan dahi uzak durulmasını sağlıyor mana yükleyen sihirli sözcüklerinde. 

Görebilmeyi ve farkında olabilmeyi  kuvvetli ve güzel bir şekilde tasvir ederek anlamayı ve anlaşılmayı sağlamıştır.  Aslında her mânânın vuslata  gidecek yol olarak gösteriyor. 

Yalnızlıkla başlayan hayat serüveni anıların hayalde kalması ile geçen her bir saniyenin ölü olduğunu anlatması ne derece düşündürücüdür? Okurken noktalama işaretlerinden sonra gelen sözcükler. 

Doğruluk kalbi kuvvetlendirir tıpkı sağlıklı besinler gibi. 

Kitabın içinde yabancı kaldığımız kimi sözcükler el olduğumuz yerde ay olur günün birinde. 

"İnsan, maneviyatına hizmet etmedikçe maddî âlemi bir düzene koyamaz!" 

"İnsan sözü tamamlar, söz insanı tanımlar..."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi