KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 19-12-2023 16:48

Bir Kitap: Şu Ters Giydiğin Kazak / Ali Osman Üçkaleler

Yazan: Alican Ger -BİR KİTAP: ŞU TERS GİYDİĞİN KAZAK / ALİ OSMAN ÜÇKALELER

Bir Kitap: Şu Ters Giydiğin Kazak / Ali Osman Üçkaleler

BİR KİTAP: ŞU TERS GİYDİĞİN KAZAK / ALİ OSMAN ÜÇKALELER

Ali Osman Üçkaleler’in “Şu Ters Giydiğin Kazak” kitabının kurgusu o kadar güzel ki, her bir sayfası ayrı bir gerilim doluydu diyebilirim. Adeta, soluk soluğa okudum.

Üniversite yıllarından tanışan, üç yakın arkadaş Metin, Remzi ve İnci…

Okul bittiğinde, herbiri kendi hayatlarını kurarlar başka şehirlerde. İnci ve Remzi, sevgililer ama üniversite bittiğinde üçü de birbirinden uzaklaşır ve bağlarını koparırlar.

Metin, ünlü ve başarılı bir doktor olmuştur. Bir gün, İnci'den Metin'e bir mail gelir; ''Remzi'ye ulaşamıyorum, haberin var mı?''

Metin'in kız arkadaşı Zehra, yıllar sonra alakasız bir şekilde gelen, özellikle de bir kadından gelen, bu mesajdan oldukça rahatsız olur.

Nil’den gelen bir mesajla Remzi'nin kaybolduğunu öğrenen Metin, biraz çaba ile Remzi'nin izini bulur ve İnci'yi de alıp, eski arkadaşının yanına gider.

Gördükleri karşısında şaşıran İnci ve Metin, ne dedilerse ikna edemezler eski arkadaşlarını alıp götürmeye, yaşadığı hayattan çekip çıkarmaya.

Diğer yandan, Metin'in sevgilisi Zehra'nın seneler önce kardeşinin geçirmiş olduğu kaza, kardeşinin tüm hayatını mahvetmişti. Kardeşinin geçirdiği sayısız ameliyatlar da çok üzüyordu genç kadını. Ve üstelik, aradan geçen onca zamanda o gece Zehra'nın kardeşine çarpıp kaçan kişi ya da kişiler hala yakalanamamıştı.

Metin, bir hastasının oğlu olan özel dedektif Mukbil'den bu kazayı araştırmasını ister ve Mukbil'in buldukları oldukça şaşırtıcı olur.

Zehra'nın kardeşini kim yada kimler yaralı bırakıp kaçtı?

Remzi'nin kaybolmasıyla Zehra'nın kardeşinin yaralanmasının bir ilgisi var mıydı?

Çok daha fazlası için, bu kitabı alıp okumanızı tavsiye ederim. Okurken, olay akışı sizi hiç ummadığınız yerlere götürecek ve sonuna kadar şaşırtacak, tıpkı bir film gibi…

“Dinmiyor... İçimi hep bir şeyler kemiriyor, kusmadıkça da rahatlamıyor insan.”

"Hayat çok tuhaf ve bir o kadar da basit kuralları var aslında. Sadece, kuralları koyanın senden yana olması yeterli. Buna da, şans diyorlar."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi