KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 22-11-2022 13:31

Bir Kitap: Karanlığın Avcısı / Ömer Barış Küçükoğlu

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: KARANLIĞIN AVCISI / ÖMER BARIŞ KÜÇÜKOĞLU 

Bir Kitap: Karanlığın Avcısı / Ömer Barış Küçükoğlu

BİR KİTAP: KARANLIĞIN AVCISI / ÖMER BARIŞ KÜÇÜKOĞLU 

Çocukluğumuzda, belki de çoğu kişinin başına gelebilmiş bir durum vardı ki o da karanlıktan korkmaktır. Insan tek başına kaldığı vakitte korku dolu hisler oluyordu. Kendini güvende hissettiği yerlerde bu korkunun olmadığını fark edebiliyor. Benim başımdan geçmiştir.  Kimilerine göre karabasandır. Bu durum gerçekten ürkütücü oluyor. 

Okan da aynı şekilde karanlıktan korkan bir çocuk.  Karanlıkta hiç durmak istemez. Çünkü onun gözüne görünen insan şekline giren varlıklar oluyor. Kendini izlediğini fark eder. Ama kendini güvende bulduğu yerde ya da birilerinin yanında böyle bir korkutucu yüzlerle karşı karşıya gelmiyor. 

Okulda başarılı olan Okan'ın kendisi dışında arkadaşı olmazken  Mehmet ile tanışır ve arkadaşlığı ilerler. Kendi okul yıllarında ve normal hayatta başından geçenleri anlatan Okan kendisinin korkulu rüyası olan kabustan kendini koruyabilecek mi? Korku hayatını alt üst ederken  kızlarla konuşmaktan çekinen biri olmasına rağmen tanıştığı kız ile nasıl bir hayatı olur? Karanlık korku giderilir mi? Kız arkadaşı ona derman mı olur yoksa o da diğer insanlar gibi farklılaşır mı? 

Kitabın ilk başlarda biraz sıkıcı olması açıkçası beni biraz duraklattı. İlerlemek yokuş yukarı çıkar gibi geriye doğru itiyordu. Ancak sonrasında kitabın sonu gelmesi heyecan kattı.  Hatta beni bille yıllar öncesine götürdü.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi