KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 14-10-2022 14:00

Bir Kitap: Dağların Leydisi / Siyah Lotus

Yazan: Yasin Çalışkan - BİR KİTAP: DAĞLARIN LEYDİSİ / SİYAH LOTUS

Bir Kitap: Dağların Leydisi / Siyah Lotus

BİR KİTAP: DAĞLARIN LEYDİSİ / SİYAH LOTUS 

Yazarın okuduğum yedinci kitabıyla karşınızdayım. Tarz olarak dördün bir denemesi... Ortaçağ Avrupasında, Aşk ve Macera konulu romanını okudum.

Kalemi her zamanki gibi akıcı, anlaşılır, sürükleyici ve sade tarzıyla ilgi çekici...

Roman, editöryel ve basım yönünden eksikler ve hatalarla dolu. Bazen okuma hızını da kesmiyor değil yani...

Lord olan babası eski krala ihanet etmiş ve yeni Kral Leus ile beraber kalesine gelmiştir. Prens Ethelus için gelin olarak kızı Leydi Danelya'yı göndermektedir. Leydi, babasına sevdiğini öldürttüğü için kızgındır. Yoldalarken konvoy saldırıya uğrar. Leydi, nedimesi Aymin. ile yer değiştirir. Ve haydutlarla beraber gitmek ister. Onu götüren haydut ise Breas ise devrik kralın oğlu Prens Edwus'tur.

Breas zamanı gelince tahtını geri almak için savaş başlatmak dileğindedir. Birbirinden asıl kimliklerini gizleyen ikili gün geçtikçe birbirine tutulur.

Gerçekler ortaya çıktıkça ve savaş zamanı yaklaştıkça işler ilginçleşir. Aymin ve Breas'ın durumu ne olacaktır. Neler yaşayacaklardır. Breas savaşını başlatabilecek ve kazanabilecek midir? Danelya'nın babası pişmanlıklarıyla başbaşa kalınca ne karar verecektir? 

Bu güzel macerada beraber olabilecek miyiz?

"Kaderden kaçılmıyordu işte. Öyle ya da böyle yaşayacağını yaşatıyordu insana."

"... mutluydu çünkü Beras'a çok başla koşullarda, çok başka nedenlerle aşık olmuş, olaylar beklenmedik şekilde gelişmesiyle kaçtığı sona başka bir yoldan ulaşmıştı."

"... On yedi yıldan daha uzun zaman önce ellerinden zorla alınan taç ve krallık artık yeniden Tiernelerindi."

" Önce kalbimin, şimdi de ülkemin kraliçesi oldun sevgilim. Tanrı seni dağlara gönderdi ve senin sevgin de bizi buraya taşıdı."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi