KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 19-02-2024 16:29

Bir Kitap: Çırpınan Kadın / Osman Akdere

Yazan: Alican Ger -BİR KİTAP: ÇIRPINAN KADIN / OSMAN AKDERE

Bir Kitap: Çırpınan Kadın / Osman Akdere

BİR KİTAP: ÇIRPINAN KADIN / OSMAN AKDERE

Sizlere, Osman Akdere kaleminden çıkan; “Çırpınan Kadın” kitabından bahsetmek istiyorum.

Açıkçası çırpınan kadın demek yerine çırpınan kadınlar desek daha doğru olur diye düşünüyorum çünkü Gülnaz'ın yaşadığı olayın dışında bir çok kadının yaşamına da tanıklık ediyoruz ve okudukça olmaz olsun böyle erkekler diyoruz.

Kitabın konusuna gelecek olursak Urfalı varlıklı bir ağanın geliniyken kayınbiraderi olan on altı yaşındaki Bedran'a Gülnaz'ın  ölüm emri verilmiş. Fakat kayınbiraderi ölümcül darbe olmayacak şekilde Gülnaz'ı bıçaklayıp kaçmasını sağlar ve tüm gelişmeler bundan sonra başlar.

Nereden nasıl başlasam bilemedim açıkçası. Gülnaz'a kayınbabası tarafından tecavüz edilmesinden mi başlasam yoksa Gülnaz'ın kocasının 11 yaşındaki küçük kıza tecavüz edip öldürmesinden mi başlasam yoksa Gülnaz'ın annesi babası tarafından öldürülmesin mi?

Aşırı etkilendiğim bir kitap oldu. Sonunda da ayrıca çok şaşırdım çünkü, Gülnaz'a tecavüz eden aslında kayınbabası değil babasıymış. Daha önce de annesine tecavüz ettiğinden dolayı Gülnaz’ın dünyaya geldiğini öğrendiğimde çok şaşırdım.

Hem polisiye hem dram tadında güzel bir kitaptı.

“Eğitimin olmadığı yerlerde, fırsatçılar, yalancılar, üç kağıtçılar mantar yerden fışkırır gibi toplumda kök salarlar. Bu kişilerin en önemli kaynağı dini kendi çıkarlarına göre yorumlamaktır.”

“Hayatın çizdiği yoldan ayrılmak isteseniz de başarmak o kadar kolay değildi. Belki başarırsınız ama bedelini de ödetirdi size.”

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi