KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 05-09-2022 21:39

Bir Kitap: Bin Muhsin'den Bir Muhsin'e / Mehmet Yetek

Yazan: Aysun Elis -BİR KİTAP: BİN MUHSİN'DEN BİR MUHSİN'E / MEHMET YETEK

Bir Kitap: Bin Muhsin'den Bir Muhsin'e / Mehmet Yetek

BİR KİTAP: BİN MUHSİN'DEN BİR MUHSİN'E / MEHMET YETEK

Mehmet YETEK'in derlediği Bin Muhsin'den Bir Muhsin'e adlı kitabı okudum. Derleme ve kitabın yayınlanma aşamasında, bir çok farklı yazar ve şairin eserlerini okuyan Mehmet YETEK gibi ben de eserleri tek tek değerlendirmiş oldum.

Bir kitabı elimize aldığımızda ya da her hangi bir yerde karşılaştığımız da neden okumalıyım sorusu çoğumuzun aklından geçer. Bu kitabı neden okumalısınız?

Muhsin Yazıcıoğlu tam bir vatan aşığıydı. Kitapda geçen metinlerden birinde eğer vatan sevdasına tutulmasaydı nasıl bir hayatı olacağına ilişkin bir yazı vardı. 

Evet Yazıcıoğlu; "adam sende" diyebilirdi. Kendi yoluna kendi hayatına odaklanabilirdi bugün yaşıyor olabilirdi. Ancak Rahmetle ve minnetle andığımız Muhsin Yazıcıoğlu olmazdı, olamazdı.

Bu kitap bir çok insanın gözünden Yazıcıoğlu'nu anlatan eserlerle dolu. Ölerek ölümsüzlüğe ulaşan bu kıymetli insanı bir çok yönüyle tanımayı mümkün kılıyor. Keyif alarak okuyacaksınız diyemiyorum. İçiniz acıyarak yüreğiniz sızlayarak okuyacaksınız. 

Siyasi görüşten bağımsız olarak üşüyorum şiirinde, kendi dizeleriyle andığı soğukla donarak şehit düşmesi her görüşün üstünde bir kaderdir.
Kitapta emeği geçen herkese, adını anamadığım onlarca şair ve yazara, kitabı derleyen Mehmet YETEK'e bu değerli eseri okurla buluşturdukları için teşekkürler.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi