DENEME
Giriş Tarihi : 10-07-2023 13:36

Anlayacaksın / Sebahat Sarıca

Yazan: Sebahat Sarıca -ANLAYACAKSIN

Anlayacaksın / Sebahat Sarıca

ANLAYACAKSIN 

Allah hiç bir kulunu boşuna yaratmadı. Biz mükemmeliz. Biz bütün canlılardan üstünüz. Biz Allah’ın severek yarattığı, merhamet ettiği kullarız.

Bazen gönlümüz daralacak, sevdiklerimizi kaybedeceğiz. Bazen çaresiz kalacak, bazen sevineceğiz. Öyle zamanlar olacak ki; boşluğa düşmüş gibi yalnız hissedeceğiz. Kimsenin bizi anlamadığını, yardım etmediğini düşüneceğiz.
Dayanamadığımız anlarda diz çöküp, ne kadar aciz bir kul olduğumuzu da anlayacağız.

Ve kapılar açılacak bir damla gözyaşı ile. Edilen dualarla, ağladıkça gönlünü “İnşirah” ferahlığı kaplayacak. Kalbin göğsüne sığmayacak. Başını koyduğun seccadeler şahit olacak pişmanlığına. Ellerin şahit olacak gözyaşlarını silerken. 

Ve anlayacaksın sana bu sıkıntıları veren Rabb'inin, huzuruna çağırmak için dertleri önüne serdiğini. Seninle konuşmak için seni karşısında görmek istediğini. Kalbinden geçenleri, geçecek olanları, olacakları bildiği için. Huzurunda görmek hoşuna gittiği için. Yalnız yardım edecek olan O'nun olduğunu, kendisine olan muhtaçlığımızı bildirmek için olduğunu anlayacaksın.

Çünkü; bazı dertleri, gelecekde daha büyük sıkıntıların önüne geçmek için verdiğini, bazılarının da karşılığı cennette olduğunu göstermek adına verdiğini anlayacaksın.

Yaratıldıysan, bir sebebi var. Allah varlığını, gücünü, merhametini, gazabını, adaletini ve yaratma gücüne sahip olduğunu bildirmek için bu Dünya’yı yarattı.

Dünya’yı elimize verdi. Kimi dünya ile döner, kimi dünyadan döner. İrade verdi, özgürlük verdi, herkes gideceği yeri dünyada belirler.

Editör: Ümmügülsüm Hasyıldırım 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi