Advert

Tefekkür

Yazan: Sinan Kuruoğlu -TEFEKKÜR

SÖYLEŞİ - 26-03-2023 20:21 294 kez okundu.

Tefekkür
Advert

TEFEKKÜR

İnsan neler ile imtihan olur bunu hiç kimse bilemez.

Biz insanlar bu dünyaya imtihan için geldiğimizi çok iyi biliyoruz fakat nedense yine de farkında olarak veya olmayarak birbirimizin kalbini kırıyoruz, üstüne bir de haklı çıkıyoruz.

İnsan insan olduğunun farkında olsaydı karşısındaki insanın duyguları, kişiliği, karekteri, ve de haklarına tenezzül etmez saygı duyardı.

Bulunduğumuz toplumda her bir ferdi severiz, sayarız, saygı duyarız itinayla ve de konuşacağımızı, kelamı iyice düşünür öyle konuşuruz'ki bizden incinmesin, kırılmasın ve en önemlisi korktuğumuz 'gönül' koymasın diye sözümüzü elekten geçiririz.

Şimdi biz bu kadar inceliğin içinde ne bulduk ne gördük neler işittik nasıl kelamlarla 'itham' edildik yine de bizim bildiğimiz tek doğru vardır o da bizi yaratan yücü ALLAH'a olan inancımızdır.

Değer verdiklerin kendini nimetten sayar ise farkına vardığında bir daha değer verme çünkü bir gün farkında olacak senin ona karşı verdiğin değeri daha vermediğinin o zaman soracaktır "Neden böyle davranıyorsun?" diye.

Artık her şey eskisi gibi olmayacak çünkü bize düşen tefekkür etmek bunu da soruyorlar tefekkür etmek ne demek diye şimdi dinleyin tefekkür ne demektir..

Tefekkür; İslam dininde günahlarını, evreni, varlıkları, doğayı, yaratıkları, kendini ve Allah'ı düşünmek; Allah'ın yarattığı varlıklardan, evrendeki düzenden ders çıkarmak demektir.

Bizlerde Rabbim 'TEFEKKÜRÜ' layığıyla yapmayı nasip etsin inşallah.

Ölümün var olduğu bu dünyada
Hiç kimsenin baki kalacağı yoktur.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ayıp / Ebru Bozcuk

Ayıp / Ebru Bozcuk

28-04-2024 - SÖYLEŞİ

İnsan / Kemal Tekir

İnsan / Kemal Tekir

28-04-2024 - SÖYLEŞİ