Advert

Truva Edebiyat Dergisi 7. Öykü Yarışması Başvuru Şartları Açıklandı

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ 7. GELENEKSEL ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

ÖYKÜ YARIŞMASI - 21-10-2023 23:29 7040 kez okundu.

Truva Edebiyat Dergisi 7. Öykü Yarışması Başvuru Şartları Açıklandı
Advert

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ 7. GELENEKSEL ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

TRUVA YAYINLARI sponsorluğunda ve İstanbul / Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla Ulusal Truva Edebiyat Dergisi Geleneksel 7. Öykü Yarışması başlıyor.

30 Ekim 2023 itibariyle öykü kabulüne başlanıyor.

Öyküler, truvaoyku@yandex.com mailine gönderilecektir.

30 Ocak 2024 tarihine kadar öyküler kabul edilecektir.

03 Mart 2024 Pazar günü sonuçlar açıklanacak ve jüri değerlendirme ve sonuçların belirlendiği toplantı Truva Kitap Kulübü Youtube Kanalında yayınlanacaktır.

06 Nisan 2024 Cumartesi günü  KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI  CENNET KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ'nde, pek çok ünlü ismin katılacağı ödül gecesi düzenlenecektir (Seçim dönemi olduğu için tarih değişebilir. Bu nedenle ödül gecesi için kesin tarih ve yarışmayı kazananlara verilecek maddi ödül daha sonra duyurulacaktır).

***

Öykü Yarışması Jürisinin Açıkladığı Yarışma Şartnamesi:

- Öykülerinizi truvaoyku@yandex.com adresine Word dosyası olarak göndermeniz gerekiyor.  Word dosyasında öykünün başlığının hemen altına bir rumuz yazmalısınız. Telefon numarası ve adınızı-soyadınızı ise maile yazmalısınız. Böylece öyküler rumuzlara göre değerlendirilecek, değerlendirmeler çok daha objektif olacaktır.

-Öykü uzunluğu 600 kelimeden az, 1500 kelimeden fazla olmamalıdır.
(Word programı bilgisayarlar dışında telefon ve tabletlere de indirilip çalıştırılabiliyor. Öykülerin kelime sayısını ise programın içindeki kelime sayacından takip edebiliyorsunuz. 600 kelimeden az, 1500 kelimeden uzun öyküler kesinlikle diskalifiye edilecektir. Öykü yazarken bu kurala uymanızı rica ediyoruz.

- Konusu serbest olarak belirlenen Truva Edebiyat Dergisi 7. Öykü Yarışması’na dileyen herkes katılabilir. Yarışmanın konusu serbesttir. Yarışmaya katılacak öyküler özgün olmalı ve daha önce basılı veya dijital hiçbir dergide yayımlanmamış olmalıdır. İnternet siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar da buna dâhildir.

- Yarışmaya katılacak metinlerde Türkçenin yerleşik yazım ve noktalama kurallarına uyulmalıdır. 

- Öyküler için son katılım tarihi 30 Ocak 2024’tür. Bu tarihten sonra gelecek öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Yarışmada bir adet birinci, bir adet ikinci, bir adet üçüncü ve iki adet de mansiyon derecesi belirlenecektir. Yarışmanın birincisine Truva Yayınlarından 10 adet kitap hediye edilecektir. Ayrıca daha sonra açıklanacak maddi ödül de olacaktır.

 -Yarışmaya katılan öykülerden yayımlanması uygun görülenler Truva Edebiyat Dergisi’nin internet sitesinde yayımlanacak, ayrıca bu öyküler e-kitap olarak da okurla buluşacaktır. Dereceye giren öyküler ise diğer yarışmalarımızda dereceye girenlerle birlikte kitap hacmine ulaşılınca Truva Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Bu kitaptan elde edilecek gelir ise (baskı maliyeti ve giderler düşüldükten sonra kalan meblağ) Mehmetçik Vakfına bağışlanacaktır.

- Truva Edebiyat Dergisi, öykü yarışmasına gönderilen eserleri yayımlayıp yayımlamama hakkını saklı tutar. Gönderilen eserler için herhangi bir ücret veya telif ödenmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki sorumluluğu gönderen kişiye/yazarına aittir. Yarışmaya gönderilen eserlerden yarışma jürisi, Truva Edebiyat Dergisi ve Truva Yayınları sorumlu tutulamaz. 
Yarışmaya katılan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır. 

Yarışmaya katılacak olan tüm kalemlere başarılar dileriz.

7. ÖYKÜ YARIŞMA JÜRİSİ 

Jüri Başkanı 

Demet Mannaş Kervan
Yazar - Truva Edebiyat Dergisi Yazı İşleri Md. 

Jüri Üyeleri 

Ayfer Güney
Yazar - Truva Edebiyat Dergisi Gn. Yayın Yönetmeni 

Hakan Cucunel
Eğitimci - Yazar

Serhan Poyraz
Yazar / Bankacı 

Sami Çelik
Yayıncı - Truva Yayın Grubu Yöneticisi 

Advert
Neler Söylendi?

Galip Duman

TEBRİK EDİYOR, BAŞARILAR DİLİYORUM. KOLAY GELSİN.

SELAMLAR SEVGİLER SAYGILAR 3 ay önce

Gürkan Baykal

Ben daha önce ilan etmiştim varım diye sanırım ilk üçe ortak olacağım kimse kusura bakmasın Turuva aileme saygı kazandırmak için varım... 6 ay önce
DİĞER HABERLER
Rüya Gibi / Ümmügülsüm Hasyıldırım

Rüya Gibi / Ümmügülsüm Hasyıldırım

24-04-2024 - ÖYKÜ YARIŞMASI

Truva Edebiyat Dergisi 2024 Öykü Yarışması Ödül Gecesi Yapıldı

Truva Edebiyat Dergisi 2024 Öykü Yarışması Ödül Gecesi Yapıldı

24-04-2024 - ÖYKÜ YARIŞMASI