Advert

Sevgili Kızım Canım Yavrum / Tuğba Cansu Ak

Yazan: Tuğba Cansu Ak -SEVGİLİ KIZIM, CANIM YAVRUM

MEKTUP - 20-10-2023 15:00 413 kez okundu.

Sevgili Kızım Canım Yavrum / Tuğba Cansu Ak
Advert

SEVGİLİ KIZIM, CANIM YAVRUM

Sevgili kızım, 
Latince'de bir söz var; “Lacrimis sturit indisidias cum plorat.” diye. Yani sevgili kızım; “Kadın ağlarken gözyaşları ile tuzak hazırlar.” Tabii, bu söz sadece kadına dair söylense de, kadın, erkek veya çocuk farketmeksizin, hepimiz için geçerli bir duruma işaret eder.

Özgüveni olmayanlar, kalıplarından öteye geçemezler ve “Biat kültürü” içinde yer alırlar. Sana daha evvel bahsettiğim gibi, kralın soytarısı olmaktan öteye gidemezler. Bir isteği, bir talebi ifade edemediklerinde gözyaşları devreye girer.

Sevgili kızım,
Sen, asla gözyaşlarını böylesi bir durum için kullanma; kimseye tuzak hazırlamış olma… Sevgili kızım, eğer gözyaşı dökeceksen aşk için dök, hüzün için dök, mutluluk için dök, barış için dök, sevgi için dök ama asla ve asla, sen sen ol yukarıda bahsettiğim gibi kişisel çıkarlar uğruna dökme.

Ben gözyaşlarımı hiçbir zaman bedava harcamam. Bir başarı öyküsünde, bir yaşam mücadelesinde iyi bir eser; harcanan emektedir. Tabii ki, en sevdiğim aşkta kullanırım gözyaşlarımı…

Sevgili kızım,
İspanyolların bir sözü vardır; “Cuando naciste tu llorabas Y todos allededor sonreian vive la vidade modo gue cuando mueras tu sonrias y todos allededor lloren” Yani Türkçesiyle; “Doğduğunda herkes gülüyor, sen ağliyordun. Öyle bir yaşam sür ki, öldüğünde sen gülerken herkes ağlasın.”

Sevgili kızım, yapacağın her işi planlı ve programlı şekilde yaparsan, hayatın boyunca her zaman başarılı olursun ve hep kazanırsın. Hayatın, sana her daim bilimle, aydınlıkla ve bilgin, başarınla yoluna devam edeceğin günler yaşatması ve güler yüzünle, başarıdan başarıya koşman dileğimdir sevgili kızım.

Yüzünden gülücük, kalbinden sevgi hiçbir zaman eksik olmasın ve ne iş yaparsan yap hayatın boyunca insanlara eşit bakarak herkese elini uzat.

Ağlayan birini güldür,
Sen gülersen ona da neşe kaynağı olursun.
Gözyaşı dökme, eziyet eden olma.
İncinsen de incitme…

Sevgili kızım, canım yavrum,
Sana verdiğim tüm bu tavsiyeleri hayatının her döneminde kullanman dileğiyle, satırlarıma burada son veriyorum.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yaş Almışlığıma Mektup / Özlem Tarı

Yaş Almışlığıma Mektup / Özlem Tarı

22-04-2024 - MEKTUP

Sana da İyi Bayramlar / Mustafa Karaçizmeli

Sana da İyi Bayramlar / Mustafa Karaçizmeli

12-04-2024 - MEKTUP