Advert

Özür Dilerim / Ebubekir Civelek

Yazan: Ebubekir Civelek -ÖZÜR DİLERİM

ANI - 27-02-2024 22:06 327 kez okundu.

Özür Dilerim / Ebubekir Civelek
Advert

ÖZÜR DİLERİM

Seksenli yıllar...
Elazığ Lisesi'nde öğrenciyim. Başımızda kavak yelleri... Kitapların arasına gömülmüşüm. Böyle buyurdu Zerdüşt. Dokuz ışık, Turan, Kızıl Elma, Psikanaliz, Yeraltından notlar, Çile...

Evet, ben o günlerde de yazıyorum. Bir şiir meraklısı, bir acemi şair. Fikir girdaplarında eriyorum. Sorguluyorum. Ülkem yangın yeri adeta... İnsanlar birbirini boğazlıyor. Fikirler asılıyor. İhtilal var. Sıkıyönetim, sokağa çıkma yasağı. İsyan var yüreğimde!

Lakin pamuk ipliğine bağlıyken özgürlük, hayallerim devasa.
Sarıp sarmaladığım masmavi umutlarım. Lâkin, okumak lazım. Yetmez kendine ve hayata meydan okumak bazen! "Ağır ağır çıkacaksın merdivenlerden ve semaya bakarak ağlayacaksın" diyordu ya şair. 

1981 yılında üniversitedeyim. On yedi yaşında ve henüz hayatın başındayım. Hiç bilmediğim, girmediğim başka bir dünyadayım adeta. Ben muhafazakar birailede büyüdüm.

Konuşamadım mesela. Hep büyüklerim karar verdi yarınlarıma. Bundandır belki uçuk kaçık hallerim, isyanlarım. Bundan sebep sesim yüksek perdeden çıkar hep. Belki de eksiklikleri birşeylerin. Yoksulluklarım aşk diyarında, özlemlerim, güzel ülkem adına.

Hiç gerçekleşmeyen!
Ya da kitapların arasında saklanmışken yıllarca, siyah beyaz bir pencereden izleyişim geçip giden yılları. Derken bir esmer güzel, bir fani çaldı kalbimi. Gece ve gündüz, siyah beyazdık. Nasıl oldu anlamadık. Lakin, tam iki yıl sürdü, imkansıza yakındı zira...

Ah, o alnından vurmak istediğim fikirler! Ben bir Türk milliyetçisi o uzak diyarlarda gezen bir solcu kız, absürt fikirleri var. Sınırları yok. Kırmızı çizgilerim bir yabancı ona...

Ama sarılmışız, kanatlanmışız, yürekler cayır cayır. Her buse arzın merkezi. Katre katre yanmış karanfil. Sersemlemişiz. Kapılıp saba yelinin rüzgarına, savrulmuşuz birbirimize. İki bir olmuş. Biraz ben, çokça o. "Ben" misafiri o devasa yüreğin! O sadece bende var! Terketmişim günün birinde. Eylül gibi, aniden yüzüstü bırakmışım!

Gönlümde hâlâ kar taneleri. Vicdan mahkemesinde yargılarım kendimi!

Ne de güzeldin oysa rengarenk severken...

Editör: Ümmügülsüm Hasyıldırım 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Unutulmaz Anılar / Nevin Bahtışen

Unutulmaz Anılar / Nevin Bahtışen

06-05-2024 - ANI

Sarılarda Çocukluk Yıllarım / Mehmet Küçük

Sarılarda Çocukluk Yıllarım / Mehmet Küçük

06-05-2024 - ANI