Advert

İyilik Kumbarası / Yadigar Uyar Özyapan

Yazan: Yadigar Uyar Özyapan -İYİLİK KUMBARASI

SÖYLEŞİ - 29-02-2024 19:10 324 kez okundu.

İyilik Kumbarası / Yadigar Uyar Özyapan
Advert

İYİLİK KUMBARASI

Otobüste hemen ön koltukta oturan sevimli küçük kız ve annesinin konuşmalarına kulak misafiri oldum.

Küçük kız; “Öğretmenimiz, herkes kendine bir iyilik kumbarası yapsın dedi”

Annesi “Nasıl olacakmış?“ diye sordu.

“Her gün yaptığımız iyilikleri, bir kağıda yazıp kumbaraya atacakmışız” dedi küçük kız. Hemen arkasından ekledi; “Anneciğim, ben ablamın kaybolan tokasını bulmuştum, bu iyilik mi?" diye sordu.

“Evet canım, iyilik tabiki” diye cevap verdi anne.

Küçük kızın yüzündeki mutluluk ve iyilik kumbarası fikri, hafıza dağarcığıma giriverdi. Eve geldiğimde hemen bir kutu edindim ve bugün ne iyilik yaptım diye düşünmeye başladım. Henüz bir şey yapmamıştım fakat o gün her gördüğüme gülümsediğimi hatırladım. Benim gülümsediğim kişilerde gülümseyerek yürüdüler. Gülümsemekte iyilik miydi? “Annem olsa da sorsam” dedim kendi kendime. En azından bulaşıcı olduğunu görmüştüm “Evet, kumbarama bunu yazmalıyım” dedim ve tarihte atarak ilk iyiliğimin kumbarama girmesinden çok mutlu oldum.

Şu anda üç kutu dolu. Bazen üzgün ya da sinirli olduğumda, hemen kumbaramdan bir kağıt çekip okuyor ve rahatlıyorum. İlaç gibi. Çocuklarıma ve arkadaşlarıma da anlattım yaşadığım güzelliği. “İyi fikir” diyen bir kumbara edindi. Fikir güzel.

O halde harekete geçme zamanı. En azından sokaktaki kediyi, köpeği beslemek, bir kuşa yem vermek zor olmasa gerek. Hasta bir komşumuzu ziyaret etsek. Hiç bir şey yapamıyorsak güzel bir sözle gönül alsak. Küsleri barıştırsak. Yapılacak şeyler çok kolay ve bu örnekler saymakla bitmez. Her birimizin içinde bir umut ışığı yanıyor değil mi?

Dünya iyilik günü diye bir gün varmış, sonradan öğrendim. Her yıl 13 Kasım’da kutlanıyormuş. Kutlanılması gerekli  bir gün değil mi?

Düşünsenize bir gün de olsa, iyilik yapmak için uğraşacak insanlar. Toplumu birleştirecek ne güzel bir gün. Belki iyiliğin gücünü keşfedersek alışkanlık haline gelir.

Evet, 13 Kasım geçti. Her günü iyilik günü ilan edelim. Çok kolay ve dönüşü muhteşem. Hadi bugün iyilik gününü hatırlama, öğrenme günümüz olsun. Her gün olması dileğimiz. İyilikte yarışanlardan olmamız dileğiyle, kutlu olsun efendim.

Editör: Ümmügülsüm Hasyıldırım 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

05-05-2024 - SÖYLEŞİ

Karma / Muzaffer Akın

Karma / Muzaffer Akın

02-05-2024 - SÖYLEŞİ