Advert

Emeksiz Kadınlar mı? / Hamdi Tabanlı

Yazan: Hamdi -EMEKSİZ KADINLAR MI?

SÖYLEŞİ - 12-03-2024 20:19 212 kez okundu.

Emeksiz Kadınlar mı? / Hamdi Tabanlı
Advert

EMEKSİZ KADINLAR MI?

Emekçi kadınlar günü yaklaşırken, emeksiz kadınların kim olduğunu çözemiyorum. Bir de ev hanımının karşısında ev hanımı olmayan kadınları da anlamış değilim. Sağdan bakıyorum olmuyor, soldan bakıyorum olmuyor, düşünüyorum sinirlenip kaşınıyorum yine olmuyor. Niye kadınları böyle bölüp tasnif ediyorlar ki? Akıllarınca dışarıda çalışanlar emekçi, evinde kalıp dışarıda çalışmayanlar emeksiz, kârsız kadın oluyor öyle mi? Sevsinler sizin o süper zekânızı.

Bakınız size bir misal vereyim, hem de kendi annemden. Annem sabah 06.00’dan- akşam 22.00'ye kadar hiç durmadan çalışırdı, ama kendi evimizde kendi avlumuzda. Yaptığı iş belki emekçi diye ayırt edilen bir kadının iki misliydi. Görünmeyen, eline geçmeyen üretim ve kazançta öyleydi, ancak adı ev hanımıydı. Altı çocuğa bakar, inekti koyundu onları sağar makinalarda  çeker, peynirini yoğurdunu, yağını ayrı ayrı yapar, akşama kadar da, belki 10'a yakın sofra kurardı.

Sonrası mı? Bir takım zevat geldi. Ev hanımı olduğu için onları emeksiz, hazıra konan sınıfına itti.

Şimdi, söyler misiniz, bu tasnif hangi tür insan zekasından çıktı?

Şahsi kanaatim o dur ki, eğer emekse, her kadın emekçidir, üretendir. Evde çocuklarıyla haşır neşir olup akşama kadar yorulup yığılan da, dışarda herhangi bir işte çalışan da…

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

05-05-2024 - SÖYLEŞİ

Karma / Muzaffer Akın

Karma / Muzaffer Akın

02-05-2024 - SÖYLEŞİ