Advert

Çocuklarıma Manifesto / Ebru Boranlıoğlu Tekin

Yazan: Ebru Boranlıoğlu Tekin -ÇOCUKLARIMA MANİFESTO

SÖYLEŞİ - 04-06-2023 20:41 391 kez okundu.

Çocuklarıma Manifesto / Ebru Boranlıoğlu Tekin
Advert

ÇOCUKLARIMA MANİFESTO

Her koşulda, her şeye rağmen iyi olun, iyi kalın. İyilik eninde sonunda iyi niyeti çekecek, iyi niyetli insanlarla karşılaşmanıza sebep olacaktır.

Değer verin ama bu konuda kantarın topuzunu kaçırmayın. Hesapçılığa kaçmadan, bu konuda bir teraziniz olsun. Gösterdiğiniz özeni görmediğiniz durumlarda mesafenizi koyun ve koruyun.

Size sadece sıkıntıdan patladığı anlarda zaman ayırıp sizden tüm zamanlarınızda müsaitlik bekleyenlerden uzak durun.

Ayaklarınızın geri geri gitmediği, her an olmasa da çoğu zaman severek yaptığınız bir meslek seçin kendinize ve onu en iyi şekilde yapmaya çalışın.

Düzenli olun. Çünkü hayatınız dağınıksa aklınız da darmadağın olacak, odaklanmanız çok zor olacaktır.

Hayallerinizi hiçbir şekilde aklınızdan ve kalbinizden çıkarmayın. Yaşam şekliniz ne olursa olsun onlarla ilgili çalışmayı sürdürün. Ve bunu çok fazla duyurmadan yapın.

Kalp kırmayın, eleştirecekseniz de karşınızdakine kötü ve değersiz hissettirecek şekilde değil çözüme yönelik doğru kelimeleri seçerek yapın bunu.

Dürüst ve şeffaf olun. Fikirlerinizi düzgün bir üslupla dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyin.

Adaletli olun ki Allah adaletini sizden esirgemesin. Haklıya karşı güçlünün saltanatı çok kısa sürer. Güçlünün yanında değil, haklının yanında durun.

Para kazanmaya, köşeyi dönmeye değil, başarılı ve saygın olmaya odaklanın. Bunu başarırsanız zaten para da bonusu olarak size gelecektir.

Yaşına, ünvanına vs. bakmadan herkesin kişiliğine, bireyselliğine, yaşam tercihlerine saygı duyun. Saygı saygınlığı doğurur.

Pozitif olun ama gerçekçilikle bağınızı koparmayın. Ayaklarınızın yere basmadığı her durum sizi hayal kırıklığına uğratmaya adaydır.

Sevdiklerinizi, yakınlarınızı her zaman koruyun ve kollayın. Yoksa kurduğunuz ilişkiler yapay ve yüzeysel olacaktır.

Değer ve prensipleriniz olsun, bunu her zaman hissettirin. Ama bunlarla ilgili hayatı zorlaştıracak kadar katı olmayın.

Hakkınızdan fazlasını asla istemeyin ama hakkınızdan aşağısına da razı olmayın.

Evlilik yapacaksanız SAS kuralına (Saygı- Anlayış-Sohbet) uygun şartlarda olmasına çalışın, tabii bu kararı alırken mantığınızı devrede tutabilecek durumdaysanız. Karşılıklı saygınızı yitirmeden, her koşulda anlayışlı olabildiğiniz ve sohbetinizin hiç bitmeyeceği biriyle evlenin.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ayıp / Ebru Bozcuk

Ayıp / Ebru Bozcuk

28-04-2024 - SÖYLEŞİ

İnsan / Kemal Tekir

İnsan / Kemal Tekir

28-04-2024 - SÖYLEŞİ