Advert

Cillop Gibi Yapacaktı -3 / Hamdi Tabanlı

Yazan: Hamdi Tabanlı -CİLLOP GİBİ YAPACAKTI /3 

ÖYKÜ - 10-04-2024 19:12 202 kez okundu.

Cillop Gibi Yapacaktı -3 / Hamdi Tabanlı
Advert

CİLLOP GİBİ YAPACAKTI /3

Küçük kız babasına sarılıp bir öpücük kondurarak yatak odasına geçtiğinde annesi de arkasından varıp onu yatağına yatırıp bir öpücükle ışığı kapatarak odadan çıkıp kendi yatak odalarına  geçti. Biraz sonra geceliğiyle tekrar eşinin yanına gelerek bir tebessümle yanına oturup ellerini tuttu.

Göz göze gelen çift konuşmadan bir müddet bekledikten sonra kendisini mest eden parfümün cazibesiyle ayağa kalkan genç adam, eşini de ellerinden tutarak kaldırdı. Birbirlerine sarılarak kenetlenen karı koca ağır hareketlerle yatak odasına geçtiler.

Sabah erkenden kalkan genç kadın önce eşinin kahvaltısını hazırlayarak sessizce yanına varıp yatağın kenarına oturduğunda genç adam gözlerini açınca kendisine bakmakta olan eşini gördü ve ellerinden tuttu... Ayağa kalkan genç kadın sakin hareketlerle onun yataktan inişine eşlik etti. Kahvaltı hazır seni bekliyor diye mutfağa geçip çayları doldurdu.

Genç adam için hafta sonu bitmiş mesai günü tekrar gelmişti. Çalıştığı fabrika çay molalarıyla birlikte bir öğün yemekte veriyordu...o sebepten dolayı çalışanlar iş yerine erzak  çantası ile gitmiyorlardı ancak eşinin eline uzattığı çantayı görünce şaşırdı ve; “Bu ne?” diye sordu... Eşi; “Unuttun mu? İş elbiselerini yıkanması için getirmiştin” deyince; “hay Allah onu da unutmuşum” diye konuşarak müsade isteyip evinden çıkarak  durakta servisi beklemeye başladı çok geçmeden gelen servise binmişti bile...

Servisteki arkadaşlarıyla beraber yine her zamanki gibi rutin konuşmaları ve şakaları yaparak işe vardılar. Arkadaşları onun tüm hâllerini, geçirdiği bunalımı bildiklerinden dolayı üzerine varmadan kısa cevaplarla durumu idâre etmişlerdi... Ayrıca, personel müdürünün kendilerine arkadaşlarının günün birinde tekrar işe dönme durumu olursa kendisine gayet müşfik davranılmasını tembih etmişti... Çünkü genç adam çalışkan, dürüst bir o kadar da herkese saygılıydı. İşi bırakmak zorunda kaldığında müdür kendisine tamam çıkabilirsin ama şunu da aklının bir köşesinde tut!... Bu iş yerinin kapısı her zaman sana açıktır... İstediğin zaman gelip tekrar iş başı yaparsın demişti ama o, denilenlerin hiç birini hatırlamıyor zaten öyle de bir sorunu yoktu.

İşten ayrıldıktan bir müddet  sonra eşinin babası, iş yerine, damadının hakkında bilgi almak için vardığında müdür, hem şaşırmış hem de sevinmişti zira karşısında lise son sınıftaki hocası vardı. Kalkıp; “Hocam beni tanıyabildiniz mi? Ben falanca talebeniz” deyince hocası onu hatırladığı gibi geçmişte aklında kalan sınıftaki bir olayı da hatırlatmıştı. Hocasının elini öpüp ona yer gösteren müdür karşısına oturup içecek olarak neyi arzu ettiğini sorarak muhabbete başlamışlar, kahvelerini yudumlarken konu açılmış müdür hiç merak etmemesini gereken tüm titizliği göstererek damadına yardımcı olacağının sözünüde vermişti. Müdürden sözü alan kayın peder doğru evine giderek kızının gönlünü yapmış  huzurları için  bir köşede duran emekli ikramiyesini de  ortaya koyacağını da söylemişti.

Tüm geçen bu zaman zarfında kayınpederi, ev de kızının gönlünü yapmaya çalışırken okula torununu görmeye gelen damadınıda uzaktan gözlemlediği gibi komşularındanda bilgiler alıyordu. Damadı sessiz sakin bir şekilde hayatını sürdürürken o damadının her şeyiyle ilgilenmeye kendini hazırlamış hattâ damadının arabasını sattığı adama varıp durumu izah ederek parasını verip arabasını geri almış bakımını bile yaptırmıştı ama genç adamın ne kendinin takip edildiğinden, ne de diğer gelişmelerden haberi vardı.

***

- Cillop Gibi Yapacaktı /1 Okumak İçin Tıklayın 

- Cillop Gibi Yapacaktı /2 Okumak İçin Tıklayın 

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Birleşme / Habil Yashar - Azerbaycan ve Türkiye Türkçesi

Birleşme / Habil Yashar - Azerbaycan ve Türkiye Türkçesi

02-05-2024 - ÖYKÜ

Tavan Arasındaki Ölüm / Elmas Tunç

Tavan Arasındaki Ölüm / Elmas Tunç

02-05-2024 - ÖYKÜ