Advert

Büyük Kediye

Yazan: Hamiyet Su Kopartan -BÜYÜK KEDİYE

MEKTUP - 06-02-2023 00:15 507 kez okundu.

Büyük Kediye
Advert

BÜYÜK KEDİYE 

Merhaba canım, 
Bu mektubu seni ne kadar çok özlediğimi fark ettiğim için yazıyorum. Bugün seninle konuştum yine gözlerinin içine bakarak, yüreğin duydu mu, bilmiyorum. Seni görünce içim açılıyor, güller açıyor yüreğimde. Gördün mü? Çok ihmal ettim yine seni, biliyorum. 

Şu koskoca kainatta bir insan yavru kedi gibidir ancak. Bir sokak kedisi düşün; alelade, sıradan bir yavru kedi. Bazen kendimi o yavru kedi gibi sıradan, güçsüz, savunmasız hissediyorum. 

Yavru sokak kedisinin yağmur yağdığında ıslanır tüyleri. Soğukta titrer minicik yüreği. Tutunmak için çabalar paticikleri. Beni hatırladığında o yavru kedi gelsin aklına. 

Mevsimsizdir yavru sokak kedileri. Bir bakarsın, ağustos sıcağında üşür; bir bakarsın, karlı şubatta terler. İnsanların soğuk yüzleri, soğuk sözleri her dem üşütürdü bizi, hatırlar mısın? Kırıldığımız yüzümüzden okunurdu da kırmamak için susarken ter fışkırırdı bir anda, hatırlar mısın? Ben hâlâ bildiğin gibiyim, sen beni arada savursan da.

Biliyor musun, yine aldım elime örgümü şu son günlerde. Yazamayacak kadar bunalınca hep örgüme tutunurum, bilirsin. Dört yaşında öğrendim ya örgü örmeyi, örgümü elime alınca sanki en başa yeniden dönüyorum. Oralarda bir dinlenme molası verip tekrar dönüyorum bugüne. Eskisi gibi büyük parçalara sabrım yok artık. Bir, bilemedin iki günde bitmeli öreceğim örnek. Bazen, yazılarımı da bırakıyorum daha uzatabilecekken. Yazmaya da üşeniyorum bazen. Anlayan mı var sanki diye geçiriyorum içimden, işte, o anda aklıma sen geliyorsun. Bana nasıl bir moral, nasıl bir güç veriyorsan kendimi bir anda aslan gibi hissediyorum. Nelerin üstesinden geldik beraber, ne acılara ağladık seninle, ne sevinçler yaşadık. Ben artık hiçbir şeye ağlamıyorum, her şeye gülüp geçmeyi öğrendim. Aslanım ya!

İnsan, sevince kendini küçük bir kedi yavrusu gibi hissediyor; minnoş, mûnis. Sevildiğinden emin olunca aslana dönüyor bir anda. Yine kedi de daha büyük kedi. 

Bazen, sana da kırılıyorum. Bu yüzden ihmal ediyorum seni. Dönüp dolaşıp yine sana geliyorum sonra. Bugün yine seninle konuştum gözlerinin içine bakarak. 

Bir yavru kedi gibi mûnisçe sokulup aynaya, sana dedim ki sen yanımdasın ya, sen karşımdasın ya bu yavru kedi her dem kükrer aslan gibi.

    

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adana Kapalı Cezaevi / Mustafa Karaçizmeli

Adana Kapalı Cezaevi / Mustafa Karaçizmeli

03-02-2024 - MEKTUP

Senin Bebeğin Değil miyim? / Meral Bayat

Senin Bebeğin Değil miyim? / Meral Bayat

25-01-2024 - MEKTUP