Advert

Babama Mektup

Yazan: Hüseyin Akbaş - BABAMA MEKTUP

MEKTUP - 08-09-2022 03:46 1224 kez okundu.

Babama Mektup
Advert

BABAMA MEKTUP 

Satırlarıma başlarken, selâm eder ellerinden öperim bubecim. 

Göndermiş olduğun mektubu aldık. Çok sevindik. İçinde ki yirmi şilin için ayrıca teşekkür ederim. Nasılsın iyi misin? İnşallah iyisindir. Bizleri soracak olursan biz çok şükür iyiyiz. Bi senin hasretin var bubecim. 

Buba, bereket de eski evimizden aşağı köydeki yeni evimize taşındık. Gergeniş evimiz var artık. Tavıkla bile yeni evimizi pek sevdiler. Çift çift yımıtlamaya başladılar. Sarı inemiz bızıladı , çift ganamaz süt verir oldu. 

Mektubundan "Ananıza yardım edin üzmen" demişsin. Bi dedini iki etmeyon Buba. Okullar da tatil olduğu için gündüzleri oveye inek güde gidiyon Akşam eve geldiğimde bisürü kuş da hurup geliyon. Ev içeri çoganneşib yiyoz. 

Ekinleri bıçdık. Harman yerinde döğdük. Zereleri ambara koyduk. Samannığa da samanı deptik. Ovada mısır ile pancar kaldı. Onları da vakti gelince işleriz inş. 

Artık ilk okulu bitirdim Buba. Geçenlerde ovada inek güderken bir abi ile tanıştım. Konu okuldan açıldı. Bana dediki sen mollahalillerdensinSeni "Molla edem gel seni imam hatip okuluna kaydedem" dedi. Kendisi de orda öretmenmiş. Buba ben molla olcen gari. 

Mektubunda "Bi isteğin var mı?" demişsin. Önce sağlığını isterim Buba. Televizyon isteyon anam alıvemeyo. Sait girde var  çok güzel filimler çıkıyor. Bize de alıvesen Buba. Keçeli kalem de isteyon. 

Mektupta eski evin adresi var. Yeni ediresi daha bilmiyom. Gelin gavagı yannı  desen gelir herhalde. Mektubunu dört gözle bekliyorum. Selâm eder ellerinden öperim. 

Ömer oğlu mollahalil oğlu
Hüseyin oğlu Hasanhüseyin oğlu
Hüseyin Akbaş. Allaha emanet ol Buba.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yaş Almışlığıma Mektup / Özlem Tarı

Yaş Almışlığıma Mektup / Özlem Tarı

22-04-2024 - MEKTUP

Sana da İyi Bayramlar / Mustafa Karaçizmeli

Sana da İyi Bayramlar / Mustafa Karaçizmeli

12-04-2024 - MEKTUP